Oliver Twist

Bok av Charles Dickens
Den fattige och föräldralöse pojken Oliver Twist rymmer från sin arbetsgivare och drar runt i London. När han träffar Jack Dawkins dras han in i en liga av ficktjuvar ledd av den gamle skurken Fagin. Men tack vare en snäll man räddas han från livet som tjuv och får möjligheter han aldrig kunnat drömma om.
En bok som handlar om den föräldralösa pojken Oliver Twists lidanden i samhället. Boken är satirisk och komisk, underhållande men också en som ger en bild av livet under 1800-talets England. Som helhet är den väldigt bra, men boken är inte Dickens bästa verk. En julsaga och Bleak House tilltalar mig mer.
En klassiker som går att läsa om och om igen. Oliver Twist handlar om en pojke som växer upp på ett barnhem under usla förhållanden men får ett lyckligt slut då omständigheterna visar sig vara lite annorlunda än man tror från början.
En klassiker för både barn och vuxna. Den var ingen lättläst på engelska pga gammal språk men själva berättelsen var fin och lätt att följa. Det finns bra anledning till varför Dickens är fortfarande så populärt.