Sagan om ringen, #2

Sagan om de två tornen

The Two Towers
Bok av J. R. R. Tolkien
Ringens brödraskap har nu splittrats. Sam och Frodo hittade en väg ut ur Fangornskogen medans resten av gänget kämpar för sitt liv mot både Orker och Uruk-haier. Det verkar som att Sauron kommer närmare och närmare Ringen. Ondskan tar över, och hoppet hos det splittrade brödraskapet blir bara mindre och mindre. Vem kan hjälpa dem nu?
En bok som bör läsas av alla som älskar fantasy. Filmerna är otroligt populära, men missa för guds skull inte böckerna. ;)
Frodo och resten av följeslaget har splittrats efter att de lyckats undkommit Saurons försök att återvinna härskarringen. Efter att ha förlorat Gandalf till Moria och Boromir till Uruk-haierna så är det återstår endast sju av de tio medlemmarna av Ringens brödraskap. Medan Sam och Frodo lyckades fly till sjöss, så har resten av följeslaget hamnat i kläm mellan Orkerna och Uruk-haierna.

I den andra delen av J.R.R Tolkiens trilogi om Härskarringen och Midgård så tar han med läsaren på en fartfylld och spännande resa. Ringens förre ägare, Gollum, följer Sam och Frodo på deras resa mot Mordor och visar sig vara väldigt lockad av att ta tillbaka det som en gång var hans. Väldigt njutbar läsning, läsvärd!