Marley och jag

Marley & Me
Bok av John Grogan
Marley och Jag är en självbiografisk roman om Jonh Grogan och hans familjs liv med den smått galna men mycket älskvärda hunden Marley, som inte blev så lätt som de hade trott att det skulle bli. En skildring av livet med människans bästa vän, om lojalitet, glädje, sorg och framför allt kärlek.
Jag lyssnade på denna bok redan för några år sedan och jag fastnade direkt. Jag älskar historien kring Marley och hans liv. Hur han är knäpp men ändå visar kärlek på sitt sätt. John och hans fru skaffar hunden som de kommer överens om att han ska heta Marley. När de kollar på hundar så blir Marley. Kallad för reahunden. Det kommer bli mycket jobb med Marley men man får följa med både i bra och dåliga stunder. Jag verkligen älskar denna bok.
Marley och Jag är en underbar skildring av det där speciella bandet som man bara kan ha till människas bästa vän, även om den där bästa vännen är fullkomligt galen. Om ett djur som är där i vått och torrt och som blir en speciell del i ens familj, trots alla hyss. Denna historia innehåller mycket humor och kärlek och underbara scener som alla hundägare kan känna igen sig i. Jag tror inte att det bara är jag som blivit helt kär i denna galna labrador, och som både har skrattat och gråtit med familjen Grogan från pärm till pärm.
En rolig bok om en retriver vid namn Marley och hans ägare Grogan som försöker att få bukt på Marley men det går inte så bra alla gånger och vissa säger att han är en problemhund men i själva verket så är Marley en älskvärd hund som har sina sidor.
Marley har mycket hyss om sig och Grogan försöker att gå på olika hundkurser men det slutar i katastrof och dom blir utkastad och att det inte går att få hunden att lyda enligt kursledaren.

Man får följa med Marleys liv från första gången han kommer till familjen och hur familjen utvecklas och till slutet som man kan absolut inte låta bli att fälla en tår eller två.