Ingen utväg

No Way Out
Bok av Cara Hunter
Kommissarie Fawley får ett otäckt fall på halsen. Ett hus brinner i Oxford och ut från huset bärs två barn. Det ena barnet är svårt bränt men vid liv. Det andra klarade sig inte. Föräldrarna står inte att finna någonstans. Modern är som bortblåst och pappan är på konferens, men går inte att nå per telefon. Branden är dessutom misstänkt mordbrand. Vad är det som hänt familjen egentligen?.
Ingen utväg är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley. Jag har läst båda böckerna innan i serien och de var väldigt bra. Den här boken är också bra även fast jag inte tycker den är fullt lika bra som de innan. Den har en liten startsträcka innan den kommer igång och kopplar grepp om läsaren. Det är ett otäckt fall som Adam Fawley och hans kollegor får utreda i den här boken. Två barn har hittats innebrända i ett hus och det finns inte ett spår efter föräldrarna. Det blir en komplicerad utredning som kräver mycket av Fawley och det samtidigt som han ska försöka reda ut sina privata problem.
Cara Hunter är otroligt skicklig på att skriva böcker som överraskar och det kommer ständigt nya vändningar i berättelsen. Inget är som jag tror från början och det gillar jag. Trots den något trevande starten så är Ingen utväg spännande läsning som dessutom bjuder på en sån cliffhanger att jag bara måste läsa nästa del också!
❥ Recension

Den tredje boken i serien om Adam Fawley.
De första två böckerna heter #hemmetstryggavrå och #imörkret.

Det tog ett tag för mig att komma in i den här boken, jag fann den lite rörig och hoppig och med väldigt många karaktärer att hålla reda på. Men det går inte att komma ifrån att det är en välgenomtänkt och skickligt skriven historia. Som läsare kastar man än hit än dit, lockas att tro än det ena än det andra och sista tredjedelen har boken blivit en riktig nagelbitare. Twist efter twist och upplösningen får mig att häpna!

Något jag verkligen gillar med Cara Hunters böcker är att hon blandar in tidningsartiklar, kommentarsfält till dessa, sms och mail poliser emellan och regelrätta förhör. Detta gör berättelsen väldigt levande och intressant att följa med flera infallsvinklar. Något jag saknar för ett högre betyg är djupare personporträtt av polisteamet.

Boken får 🔥🔥🔥+ av 5.
Boken börjar med en bostadsbrand där två barn hittas bland ruinerna. Ena barnet dödförklaras på plats och det andra kämpar för sitt liv. Ingen av föräldrarna hittas på platsen och ett sökande efter dem inleds.

Det blir allt klarare att det handlar om en mordbrand, men frågan är vem som skulle vilja ha ihjäl två små barn.

Vi följer polisernas jakt på svar. Samtidigt som deras arbete går framåt får vi följa familjens historia och vad som har hänt där.

Mycket spännande och härlig läsning att dyka in i. Det är den ena tvisten efter den andra, utan att för den sakens skull bli allt för utspårat. Språket tar oss läsare hela tiden framåt och det blir mer och mer spännande allt eftersom läsningen fortlöper.

Det här är en bok att dras med av och koppla av med.