Förföljaren : spänningsroman

The Obsession
Bok av Nora Roberts
Två dagar innan sin tolvårsdag vaknar Naomi Bowes mitt i natten. Ute drar det ihop sig till ett tryckande hett åskväder. Genom sovrumsfönstret ser Naomi sin pappa försvinna in bland träden bortanför huset och hon skyndar sig ner för trappan för att följa efter. Men något är fel. Pappa är inte på väg ner mot sjön för att ta sig ett svalkande dopp som Naomi trott. Han fortsätter rakt in i den mörka skogen. Sjutton år senare har Naomi bestämt sig för att lämna traumat i det förflutna bakom sig. Hon är inte längre den lilla flickan som hittade och befriade en fastbunden kvinna i en jordkällare i skogen, och avslöjade sin pappa som en av landets värsta seriemördare. Idag är hon en framgångsrik fotograf med ett nytt efternamn, och hon har precis köpt ett nedgånget men underbart gammalt hus vid havet, långt ifrån platsen där hon växte upp. Naomi längtar efter att bli lämnad ifred, men låter sig motvilligt charmas av de vänliga invånarna i det lilla samhället vid kusten. Inte minst av Xander Keaton, bilmekaniker och hängiven musiker, vars väg ständigt tycks korsas med hennes. Men även om Naomi har funnit sin plats på jorden räcker det inte att lägga år och mil mellan nuet och det förflutna. Hennes pappas brott har skapat ringar på vattnet, och mardrömmen är långt ifrån över.
547 sidor senare och jag är positivt överraskad av hur lättläst denna långa bok var. En riktigt spännande bok där man får följa Naomis liv från den dagen då hon, 12 år gammal, avslöjar sin pappa som en fruktansvärd seriemördare och räddar hans senaste offer. Vad gör ett sådant avslöjande med familjen, utomstående och ens eget psyke och liv. Vem går att lita på? Jag blev också väldigt förtjust i sättet som författaren även fått in kärlek och feelgood i en annars så spännande historia. Husköp, renovering, vänskap, kärlek och herrelösa hundar. Ja denna bok hade det mesta. Läs den!
Låt er inte avskräckas av bokens tjocklek för den är en verklig bladvändare & sidorna bara flyger iväg. Så spännande.
Den är hemsk i början. I början är som en thriller, mitten som en feelgood ala romance och slutet som en thriller igen. Boken vissar vilken otrolig styrka en människa kan inneha. En fantastisk kämparglöd. Hur personen lyckas skapa sig ett liv & framtid trots traumatisk upplevelse i barndomen. Riktigt bra bok.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
" Du borde alltid klä dig i skolsken"
Ännu en nagelbitare till bok och författaren gör det igen . Hon måste ha magiska fingrar. Satt med hjärtat i halsgropen hela tiden och kunde inte släppa taget om den . Hon skriver så det känns som man är inne i boken.
Ännu en bra bok med Nora som man inte kan släppa på första taget. En spännande bok som man tappar hakan då man är på slutet av boken. En flicka som räddar en kvinna i nöd då hennes pappa är en mördare och det får henne att få minnen tillbaka då hon bli äldre.