Villebråd

The Last Hunt
Bok av Deon Meyer
*** Årets översatta kriminalroman 2020! Prisad av Svenska Deckarakademin *** "En briljant kriminalroman med Extra Allt" Ingalill Mosander, Aftonbladet "Villebråd är lekfull, spännande, drabbande och lärorik och bara måste läsas." Skånska Dagbladet När en före detta polis dör under mystiska omständigheter, och den ordinarie polisen misslyckas med fallet, kallas Bennie Griessel in. Samtidigt, i en annan del av världen, lockas den före detta torpeden Daniel Darrett in på ett sista uppdrag som internationell mördare: att mörda den korrupta presidenten i sitt forna hemland. Deon Meyer är tillbaka med en efterlängtad kriminalroman om kommissarie Bennie Griessel. Som alltid med Meyer är det en medryckande thriller som samtidigt tecknar en större bild om det moderna Sydafrika och dess motsättningar. "Den som väntat på en ny Griessel lär inte bli besviken. Storyn är grym, persongalleriet fascinerande och miljöbeskrivningarna trovärdiga." Barometern "En bladvändare från första sidan." Borås Tidning "Skruvat och andlöst spännande." Norran "Ett trumfkort som lätt konkurrerar ut många andra kriminalare som rör sig i den litterära världen." Mariestads-Tidningen
The Hawks, de sydafrikanska poliserna, får ett ljummet fall om en död man på ett lyxtåg. När de nystar i fallet och kommer vidare, får de order om att lägga ner utredningen genom att kalla det för självmord. Polischefen plockar ut några pålitliga män att utreda det vidare i smyg. De kommer en konspiration och statskapning på spåren.
Som vanligt tecknar Meyer skickligt sina personporträtt och naturmiljöer med en träffsäker penna. Jag vill se filmerna!
Det är så roligt att få läsa ytterligare en bok om kommissarie Bennie Grisel. Boken utspelar sig i Sydafrika och i Europa. Flera kända personer från Deon Meyers tidigare böcker dyker upp. Man behöver dock inte ha läst dem för att uppskatta den här boken.
En död man hittas. Han har fallit eller hoppat ut ur Sydafrikas lyxigaste persontåg. En före detta polisman hittas också död. Någon försöker förhindra utredningarna. En komplott pågår i landet. Detta utspelar sig i dagens Sydafrika där korruption och motsättningar härjar. Samtidigt dras en sydafrikansk man i Frankrike in i spelet. Hur allt hänger ihop? Det får man inte veta förrän precis slutet.