Kvinnan på tåget

The Girl on the Train
Bok av Paula Hawkins
Thrillerroman med hög spänningsfaktor. Rachel sitter på tåget varje dag, och en dag ser hon något hemskt som händer i ett av husen längs tågbanan. Hon kan inte göra något där och då, men hon gör sig själv till en del av det som händer efteråt. Hon försöker få svar utan att avslöja sig själv.
Detta är en bok av Paula Hawkins. Verkligen lite Hitchcock felringning, Handlar om en kvinna som blivit arbetslös och trots det fortsätter att ta tåget varje morgon i vanlig tid. Från tåget ser hon det perfekta paret i ett hus. Hon ger dem namn Varje morgon tittar hon in till dem när tåget åker förbi. En morgon ser hon ngt som hon egentligen heter inte borde se....
Marknadsfördes med att kalla noken nästa Gone Girl. Som ett stort fan av Gone Girl hade jag höga förväntningar. Tyvärr vart jag extremt besviken. Hatade huvudkaraktären och tyckte att mysteriet var alldeles för förutsägbart. Var inget fan av hur konceptet unreliable narrator var gjort. Rekommenderar inte.
En av de mest spännande böcker jag läst! En thriller där man får följa tre kvinnors öden. Rachel åker tåg varje dag fastän att hon eg fått sparken pga alkoholproblem. På sin resa passerar hon ett hus där det bor ett par hon fantiserar om. Men det visar sig bli en annan verklighet än hennes fantasier. Det hon ser drar in henne i otrohet och mord.

Läs läs läs!!!
Spännande bok i Agatha Christi still men inte med samma elegans och stil. Boken är en mystisk thriller och pussel deckare. Själv tycker jag att författaren lägger ner för mycket på pusslet och det blir rörigt och boken förlorar på detta. Underhållande men långt ifrån ett mästerverk.
Kvinnan på tåget är en bok som du inte kan lägga ifrån dig, från första sidan till slut. Det bjuds både på spänning, kärlek och tårar. Helt enkelt en bok som alla som borde läsa som gillar spänning och snabba vändningar.
Jag tyckte att den var väldigt bra. Den var en bok som man inte kunde sluta läsa ur. Jag tycker att alla borde läsa den, den kanske inte faller alla i smak men läs den
I Paula Hawkins bok om Rachel får läsaren följa vardagen som tågpendlare. Det kan låta tråkigt och monotont, men tågresorna blir kryddade med det Rachel ser genom fönstret på tåget. I ett av husen hon ser från tåget bor ett vackert par, som verkar ha det perfekta livet. Rachel, med sin kärlekssorg och osunda alkoholvanor, drömmer sig bort och följer det vackra paret i det vackra huset på avstånd.

Boken följer även två andra kvinnor, den vackra unga kvinnan i det fina huset som Rachel ser varje dag, och den nya frun till Rachels exman. Anna, den nya frun, bor i huset som Rachel bodde i med sin man, och det unga vackra paret bor några hus bort från Anna och hennes man. Rachel är en åskådare, men blir en deltagare i det som utspelar sig runt och med människorna i dessa två hus. Otrohet, alkoholberoende, mord, här finns en gnutta av allt.

Rachel lever ett ganska tragiskt liv. Trots att hon blivit uppsagd från sitt jobb fortsätter hon att pendla till London, ofta berusad. Hon vill inte låta sin hyresvärd veta att hon inte har ett jobb att gå till, så varje dag går hon upp tidigt och pendlar in till London. Rachel försöker nysta upp vad som hänt i huset hon ser från tåget, och vad som hänt med kvinnan som bor där. Med minnesluckor från alkoholruset är det inte lätt att ens komma genom dagen, än mindre att genomföra efterforskning på något hon inte ens är säker på har hänt.
Jag hade rätt stora förhoppningar på Paula Hawkins "Kvinnan på tåget", eftersom jag har hört mycket gott om den. Riktigt så bra som jag hade trott och förväntat mig att den skulle vara, var den tyvärr inte. Fast på det stora hela var den ändå rätt bra.

Jag tyckte att boken kändes ganska seg i början och upplevde det som att berättelsen mest stod och stampade på samma ställe. Det var först i slutet som det blev spännande. Twisten var inte riktigt väntad, men gjorde berättelsen mer intressant.

Det var intressant att berättelsen varierade mellan Rachel och Megan och det var smart att låta Megan vara i dåtid och Rachel i nutid. Det byggde upp stämningen på ett bra sätt, även om jag till en början blev lite förvirrad.