En bebis på Strandcaféet

A Baby at the Beach Café
Bok av Lucy Diamond
Evie älskar sitt jobb som chef för Strandcaféet och är van vid ett högt tempo. Men nu är hon gravid och ska snart föda. Så en dag står Helen där, den snygga och irriterande kompetenta nya caféchefen. Evie och Helen ogillar varandra från första stund. Men plötsligt tar händelserna en dramatisk vändning och de båda kvinnorna förs samman på ett oväntat sätt ... Nu kommer för första gången en av Lucy Diamonds böcker på lättläst svenska! Det är en varm och charmig historia som utspelar sig i en liten by vid den engelska kusten. Lucy Diamond (pseudonym för Sue Mongredien) är en av Englands mest omtyckta feelgoodförfattare. Hennes böcker är roliga, rappa och innehåller starka kvinnokaraktärer. Hittills har hon gett ut mer än 10 böcker som alla blivit bästsäljare. 2011 släpptes första delen i Strandcaféet-serien på engelska och flera uppföljare har följt. Hon bor i Bath med man och tre barn. Boken finns även som e-bok, som digital ljudbok och som Daisy. Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.
En bebis på Strandcaféet av Lucy Diamond.
Den här boken är en lättläst utgåva där vi får följa Evie och Ed veckorna innan deras bebis är beräknad.
Evie ärvde Strandcaféet från sin moster och älskar hela konceptet. Däremot är det lite svårt att överlåta kontrollen till någon annan nu när Evies fokus måste läggas på kroppen och den kommande bebisen.
Ed tar saken i egna händer och sätter upp information om att de söker någon som kan vikariera som ansvarig på caféet. Av en slump ser Helen denna annons och hon söker jobbet. Ed och Helen kommer överens om att hon ska börja jobba inom kort utan att blanda in Evie.
Tyvärr får kvinnorna en dålig start med varandra och något skaver i deras relation.
Men en händelse som tvingar dem att samarbeta påverkar även deras relation.
Som sagt en lättläst bok där omskrivningarna blir korta och raka. Miljöskildringarna och personerna får ändå fina detaljer.
Utgiven 2016, svenska 2020