Bokhandeln för ensamma hjärtan

The Little Bookshop of Lonely Hearts
Bok av Annie Darling
Den lilla bokhandeln i Bloomsbury i London kämpar för sin överlevnad. Kunderna har med tiden blivit färre och ekonomin är nattsvart. Bokälskaren Posy Morland ärver butiken och har ett halvår på sig att vända det sjunkande skeppet. Hon drömmer om en bokhandeln full av kärleksromaner. Samtidigt dyker Sebastian upp i verkligheten och i hennes fantasier.
Hon blir uppsagd från sitt jobb på biblioteket. Köper en husbil och öppnar en liten rullande bokhandel med böcker jon gått från bl a sin förra arbetsplats. Hon lär känna den lilla byn invånare och blir en del av samhället. Trevlig liten bok.
När Posy är 15 år dör hennes föräldrar i en trafikolycka och hon bestämmer sig för att ta hand om sin lillebror. De får bo kvar i lägenheten ovanpå Livinias bokhandel Bookends i Bloomsbury där de har bott med sina föräldrar. När Livinia dör ärver Posy hennes bokhandel med förbehåll att den måste ge vinst senast efter två år. Ett tufft krav eftersom den inte går så bra. Dessutom får hon Livinias barnbarn Sebastian på halsen, eftersom han ärver bostadslängan i anslutning till bokhandeln.

Posy och Sebastian har vuxit upp tillsammans. Och de är inte såta vänner sen Sebastian låste in Posy i kolkällaren när hon var barn. Sebastian är även en mycket speciell person som har svårt att ta ett NEJ.

Posy som nu driver Bookends med sina udda vänner får en idé att bara sälja romantiska böcker. De vill måla om lokalerna och kanske öppna den gamla Tesalongen som hennes mamma drev. Ingen bra idé tycker Sebastian och försöker driva igenom att det ska bli en bokhandel för deckare. Posy har svårt att få Sebastian att lyssna, så hon väljer att vika undan i deras diskussioner - men inte i tanken.

Samtidigt som allt sker skriver Posy på en roman där Sebastian är huvudpersonen. Ingenting hon planerar att ge ut, men ändå …

En feel good med värme och humor och många händelser.
Bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling. (Vilket fantastiskt efternamn)
Posy och hennes lillebror Sam bor ovanpå bokhandeln Posy jobbar i. När deras föräldrar omkom i en bilolycka 7 år tidigare tog bokhandelns ägare syskonen under sina vingars beskydd och lät dem bo kvar i lägenheten de delat när familjen var komplett.
Nu har ägaren av bokhandeln och huset hastigt dött och i sitt testamente överlåtit bokhandeln och lägenheten till Posy.
En bokhandel som går på sparlåga ekonomiskt med en unik personalstab. Visionen blir att göra om till en nischad butik som bara säljer kärleksromaner. Att förändra ett koncept kräver pengar och det är något som fattas. Posy kämpar med att få ihop en realistisk plan och till hennes förtvivlan lägger sig Sebastian, barnbarn till förra ägaren, sig i det mesta som händer oavsett om Posy vill eller inte. Sebastian har Londons eller ja kanske Englands största ego och är konstant dryg. Men han har även gott om pengar och många anställda så i sin tvärighet mot Posy agerar han och lånar ut personal. Tar med lillebror Sam på dataevent som skulle tråka ihjäl Posy. Och finns ofta i närheten - på gott och ont.
En fin läsning med många rappa ordväxlingar, djup sorg, jobbiga känslor och mängder av frestande fika.
Utgiven 2016, svenska 2020
Sorgsen, glad, vacker, lycklig... denna boken har allt som man bara kan tänka sig. Älskade den från pärm till pärm.
När Posys föräldrar tragiskt dör i en olycka, tar Lavinia hand om henne. Lavinia äger och driver bokhandeln Bookends. Ovanför bokhandeln får Posy bo, och Lavinia ger henne jobb i affären.

Så dör Lavinia, och det visar sig att hon gett bokhandeln till Posy. Dock finns ett krav för att hon ska få behålla bokhandeln. Idag går den inte med vinst, men det måste hon vända. Om hon inte lyckas få den bärande inom två år måste hon lämna den till Sebastian, odrägliga barnbarnet till Lavinia.

En riktigt charmig feelgood som utspelar sig i London, och som är full av kärlek och romantik. En typisk feelgood.
Boken är lättläst och har ett enkelt språk.

Tänk att ha böcker runt om dig hela dagarna. Vilken dröm. 😍

Detta är första delen i en serie som utspelar sig i en bokhandelsmiljö.
Boken handlar om Posy som ärver den lilla bokhandeln i Blomsbury. Tyvärr så går inte bokhandeln så bra och den hotas att slå igen, men Posy har andra drömmar. Hennes dröm är att förvandla bokhandeln till en bokhandel med bara kärleksromaner och rosa väggar. Personalen är med på hennes planer men hyresvärden Sebastian är inte lika imponerad utan han vill att det ska bli en renodlad deckarbokhandel.

Det här är den första delen i en planerad romanserie i bokhandelsmiljö. Den här boken gillade jag verkligen, den är lättläst, charmig och mysig. Även om man till viss del kan räkna ut hur olika saker kommer sluta så får jag en sån där härlig feelgood känsla i kroppen när jag läser boken. Jag gillar karaktärerna och de fina och mysiga miljöbeskrivningarna. Boken bjuder på motgångar, missförstånd och kärlek - en underbar feelgood bok.
"Bokhandeln för ensamma hjärtan" är en kärleksförklaring till böcker och framförallt till romantiska sådana. I centrum för handlingen står nämligen Posy som har ärvt en olönsam bokhandel och måste komma på något nytt för att rädda den. I kulisserna finns också Sebastian, vars mormor är den som testamenterade bokhandeln till Posy, och ja, han och Posy drar inte direkt jämnt. I alla fall inte till en början...

"Bokhandeln för ensamma hjärtan" är väldigt förutsägbar och jag reagerar på hur framför allt Sebastian beter sig ibland, men boken är också lite rolig, lättläst och full av bokreferenser. Helt okej underhållning för stunden, men inget som stannar kvar. Och ibland är det precis det jag vill ha, varken mer eller mindre.
En bok om böcker med många citat och referenser till litteratur. En fullträff om man gillar böcker. En feelgood bok om Posei som ärver en bokhandel och vill specialisera sig på just feelgood.
Hon skriver själv en roman om sin hemliga kärlek, Sebastian, som vi får ta del av mellan kapitlen.

Jag lyssnade på den här boken och först fastnade jag inte alls eftersom uppläsaren läste mycket fortare än de jag brukar lyssna på. Efter ett tag kom jag dock in i den och gillade den skarpt.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken! Först blev jag lite besviken för jag trodde att den skulle handla om en mysig bokhandel men istället handlar den mest om en mycket störig och stroppig Sebastian och en ganska mesig och tafatt Posy och deras relation till varandra. Men efter halva boken tog den sig och blev ganska rolig.

Posy Morland ärver den lilla bokhandeln i Bloombury där hon jobbar och lägenheten ovanpå där hon bor med sin lillebror sedan föräldrarna omkom i en olycka. Bokhandeln har gått dåligt länge och nu när Posy ärvt bokhandeln av Lavinia måste Posy hitta på något riktig bra för att kunna rädda den. Hon bestämmer sig för att bara sälja kärleksromaner och döpa om butiken till Happy Ever After. Men Sebastian som är barnbarn till den döda Lavinia går i taket och vill att det ska bli en ren deckarbokhandel. Ja det är väl det boken handlar om...deras osämja och någonstans långt inne finns det ju så klart en attraktion mellan dem.
Jag ville så gärna tycka om denna ljuvligt fina bok men tyvärr fann den inte riktigt mitt hjärta.
Posy Morland bor tillsammans med sin lillebror som hon tar hand om eftersom föräldrarna är döda. Plötsligt ärver hon den bokhandel i Bloomsbury i London som hon arbetar i och som har drivits av hennes föräldrar. Bokhandeln går dåligt och hon beslutar att göra om den till en bokhandel som säljer kärleksromaner för det är hennes favoritlitteratur. Hon får Sebastian på halsen. Han är barnbarn till kvinnan som testamenterat bokhandeln till henne. Om Posy inte får den att gå runt inom två år så ska han ta över enligt testamenterat. Sebastian vill att hon istället satsar på deckare. Boken är full av litterära referenser och Sebastian är förstås en riktig Mr Darcy. En mysig bok men den lever inte upp till mina förväntningar.
För Posy Morland är bokhandeln Bookends hela hennes liv, hennes arbetsplats, hem och trygghet. När ägaren avlider är det Posy som får ta över bokhandeln. Det finns bara ett krav, hon har två år på sig att få det sjunkande företaget att gå med vinst igen. Lyckas hon inte med det, går butiken till ägarens oförskämda barnbarn, Sebastian. Men Posy har en plan, på 6 månader vill hon förvandla Bookends till sina drömmars bokhandel, fyllt med romantik och lyckliga slut. Medan Posy kämpar för att förverkliga sina drömmar, blir Sebastian en mer och mer närvarande figur. Inte bara i bokhandeln utan även i Posys fantasier och tankar, inte minst som karaktär i kärleksromanen som hon själv skriver.

Bokhandeln för ensamma hjärtan är en charmig feelgood fylld med romantik, missförstånd och förälskelse. Litterära referenser dyker upp titt som tätt och det är svårt att inte dra paralleller till Jane Austen. För mig är detta en fullpott! Som bokmal hur kan man inte gilla en bok om böcker? Och Sebastian? Även om man skulle vilja hata honom emellanåt, så är det svårt. Likheterna med med Mr. Darcy är många och på många sätt är hans taktlöshet en del av charmen.
I denna roman möter vi Posy Moreland som har fått ärva en bokhandel i London. Tyvärr går affärerna inte så bra och Posy måste göra något åt det för att rädda sin älskade bokhandel och drömmen att bara sälja romantiska romaner! Men vägen fram för att rädda bokhandeln är snårig och dessutom måste hon komma överens med Sebastian, som även han har planer för bokhandeln.

Det är fina miljöer i boken, jag tycker att den är lätt att läsa och det är en bra bok för en lat semesterdag.
Bokhandeln i Bloomsbury är Posy Morlands arbetsplats, hem, tillflyktsort och himmelrike på jorden. När ägaren avlider får hon ärva butiken, men på köpet får hon också en besvärlig hyresvärd i form av Sebastian, den avlidna kvinnans nevö. Posy som älskar romantik och skriver på sin egen roman a la regency style drömmer om att förvandla bokhandeln till en specialbutik fylld av enbart kärleksromaner, feelgood och chic lit. Sebastian däremot tror att en deckarbokhandel vore mer lönsam och därför envisas han med att sätta käppar i hjulet för Posy. Men hur hon än gör är Sebastian numera knuten till bokhandeln i egenskap av fastighetsägare, och i takt med att han dyker upp i affären med allt mer frekvent blir han oundvikligen även en del av hennes tankar och vardag.
.
Böcker om böcker. Det finns väl knappast något mer tilltalande för en inbiten bokmal, därför var Bokhandeln för ensamma hjärtan en titel som lockade omedelbart. Och i den här boken fick jag mitt lystmäte, med råge. Bokhandeln för ensamma hjärtan är underhållande, vass i repliken, underfundig och hjärtevärmande. De litterära referenserna duggar tätt och även om jag och Posy Morland inte ser på den enligt henne förhatliga deckargenren på samma sätt kan jag identifiera mig med henne som karaktär. Stilmässigt påminner det en hel del om titlar av författare som Lucy Diamond och Jenny Colgan. Bokhandeln för ensamma hjärtan är oemotståndlig brittisk feelgood som träffar mitt i prick hos alla bokälskande anglofiler och en ny favorit att skriva upp på författarlistan.
Boken handlar om Posy Morland plötsligt ärver butiken lilla bokhandeln i Bloomsbury
Tvingad slå igen sin älskade kärleksromaner och istället möta vardagen
Hennes idé är att på 6 mån förvandla butiken till sina drömmars bokhandeln.
Kämpar emot Sebastian .
Det verkliga livet blir chockartad upplevelse
Härlig Feel Good bok