Hjärtats bokhandel

How to Find Love in a Bookshop
Bok av Veronica Henry
En varm historia om en bokhandel, en sörjande ägare och böckers magiska kraft att hela hjärtan. Nightingale Books är drömmen för alla bokälskare: en liten, personlig bokhandel som ligger placerad mitt på huvudgatan i en idyllisk, brittisk by. Men ägaren Emilia har fastnat i sorgen efter sin fars bortgång, och nu vill hon bara sälja bokhandeln hon ärvt. Problemet är att stamkunderna har blivit som en familj för Emilia. Där finns bland annat godsägarinnan Sarah, som haft bokhandeln som sin fristad så länge hon kan minnas. Karlakarlen Jackson, som efter ett brustet äktenskap kämpar för att få träffa sin son. Och restaurangägarinnan Thomasina, som nyss förälskat sig i en man på kokboksavdelningen. Finns det hopp till andra chanser inom Nightingale Books väggar? Hjärtats bokhandel är en härligt eskapistisk feelgood från vår nya mysdrottning Veronica Henry och den sista fristående boken av henne under 2019.
Härlig feelgood när den är som bäst! Den är väldigt välskriven, och svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa. Den innehåller alla känslor en bra feelgood ska göra, och man känner med de olika karaktärerna i boken. Helt klart läsvärd!
Handlingen utspelar sig på och omkring Nightingale Books, en bokhandel i en fridfull brittisk by. Bokhandeln är en mötesplats för många i byn. Även om den är välbesökt och omtyckt, där kunderna kan stanna i timmar, går bokhandeln med förlust. Emilia har just tvingats ta över bokhandeln efter sin älskade pappas bortgång. Pappa Julius levde för Nightingale Books och läsandet. Emilia tvingas till många tuffa beslut för att få affären på rätt köl. Gång på gång ifrågasätter hon också om hon är på rätt plats i livet eller om hon bara driver bokhandeln för att hedra sin fars minne. Emilia känner dock ett ansvar mot bokhandelns stamkunder som under bokens gång också blir hennes vänner.

Ren skär feelgood där man hoppas att det ska gå bra för alla och att karaktärerna ska göra rätt val.
En varm och tankfull feelgood. Den belyser att det är viktigt att vi är lyhörda för våra medmänniskor och att faktiskt hjälpa varandra. Sen så skulle jag gärna se flera såna här personliga bokhandlar med inte så stel inredning som många kedjor har idag. Veronica fångar mig som läsare genom fina miljöskildringar liksom intressanta karaktärer.
Jag älskar böcker om böcker! Så även denna, Hjärtats bokhandel, av Veronica Henry. Kärleken till böcker tar sig verkligen uttryck i denna härliga feelgood. Karaktärerna som beskrivs blir levande genom författarens sätt att gestalta deras intresse för böcker och hur de får dem att må bra och hur böcker har förmåga att ge avkoppling, vidga vyer och skapa en känsla av lyx. För en bibliofil är igenkänningsfaktorn hög.

Jag tycker om karaktärerna, allihop. Huvudpersonen, Emilia, tar över Nightingale Books efter sin avlidne far och i sin sorg är hon helt inställd på att sälja bokhandeln. Förutsättningarna förändras och hon påverkas av bybornas vilja att bokhandeln ska leva vidare. Flera karaktärer i boken kommer att spela en roll för bokhandeln och Henry knyter samman berättelsen perfekt. Visst kan man som läsare bli lite irriterad över obeslutsamheten som huvudpersonen visar men på det stora hela känner man för Emilia med de kval hon står inför.

Boken är varm och härlig och en dröm för feelgood- och bokälskare!
Jag tycker om Veronica Henrys böcker, de går liksom inte att motstå! Hjärtats bokhandel är den bästa hittils enligt mitt tycke. Kombinationen av bokhandel, England, kärlek till böcker, relationer och personlig utveckling är underbar ❤️

Det som sticker ut i den här boken, förutom bokhandeln då, är alla karaktärer. Det är flera av dem, både i nu- och dåtid som jag vill veta mer om! Även om jag inte får följa dem så mycket som jag vill, är jag glad över att ha läst denna fina bok.
Elise har tagit över bokhandeln efter sin fars bortgång i ett litet samhälle i England. Det är med sorg och kval hon överväger om bokhandeln ska drivas vidare eller inte. Förutom Elise, möter läsaren andra karaktärer som på ett eller annat sätt har en koppling till den lilla charmiga men slitna bokhandeln.

Det är en fin och charmerande feelgoodroman. Språket är bra och författaren berättar på ett detaljerat sätt. Till en början var det lite svårt att få grepp om vilka alla karaktärerna var, men det gick över en bit in i boken. Jag hade svårt att sluta lyssna.
Boktips!

Hjärtats bokhandel är en varm historia om en bokhandel där ägare Emilia ärvt bokhandeln av sin avlidne far och där det visar sig att böcker av alla dess slag har magiska krafter att hela hjärtan.
Nightingale Books är drömmen för alla bokälskare: en liten, personlig bokhandel som ligger placerad mitt på huvudgatan i en idyllisk, brittisk by.
Men kommer Emilia klara av att driva bokhandeln vidare?
Är hennes pappas livsverk hennes framtid?
En härlig feelgood roman med varma kärleksfulla karaktärer med en extra kärlek till böcker.
Läs och njut!
Feelgood när den är som bäst! Henry är en ny favorit! Om livet i den lilla bokhandeln, om vänskap, döden och kärleken till böcker
Hjärtats bokhandel av Veronica Henry
Att läsa en bok som handlar om en bokhandel är helt fantastiskt tycker jag. Jag ville verkligen inte att den här boken skulle ta slut. Hjärtats bokhandel är en varm berättelse full av liv och kärlek. Vi får möta många olika individer som på ett eller annat sätt hör ihop och har en koppling till bokhandel, Nightingale books. Efter Frida Skybäcks bokhandeln på Riverside drive är den här boken en av de bästa jag har läst inom feelgood.
Handlingen kretsar kring bokhandeln Nightingale Brooks som ligger i en liten by. Emilia har precis ärvt bokhandeln efter sin far, som drivit den i många år. Bokhandeln är en liten samlingspunkt för människorna i byn och vi får lära känna en brokig skara människor.

Det är omöjligt att inte tycka om en bok som utspelar sig i en bokhandel och som är fullspäckad med litterära referenser. Jag gillar alla olika böcker som skymtar förbi i handlingen och hur människors liv förändras efter de läst en viss bok. Emilia är en person som jag genast fattar tycke för, men även de andra personerna i boken gillar jag. Författaren målar upp bokhandeln så mysig att jag känner att den där bokhandeln vill jag ha och driva. Det är en varm berättelse som jag mår bra av att läsa, trots en del sorg och missmod. Det är trevligt att sjunka in i Emilias värld och jag vill nästan inte att boken ska ta slut, för jag vill inte lämna den.

Hjärtats bokhandel är en riktig feelgoodroman med kärlek, sorg och massa böcker i en salig blandning.
Hjärtats bokhandel är en väldigt mysig och fin feelgood bok med karaktärer som jag tror många kan relatera till på flera sätt!