Den lilla bokhandeln, #2

Den lilla bokhandeln i hamnen

The Bookshop on the Shore
Bok av Jenny Colgan
Ett kärt återseende av Nina och några av karaktärerna från Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omåttligt populära böcker har nu sålt i en miljon exemplar i Sverige! Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss! Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?
Zoe flyttar från London till landet för att fly personlig konkurs. Me dig har hon sin son har som ännu inte velat säga ett ord. Ho får jobb hos den förskräckliga familjen som alla pratar om där deras tre barn är odågor. Hon hjälper även Nina med hennes bokbuss.
Underbar pärla, njöt genom sidorna. En av colgans bästa!!!
Den lilla bokhandeln i hamnen, är precis som hennes tidigare böcker, lättläst, underbar och charmig.

Även i den här boken blandar Jenny Colgan humor med allvar, hon roar och oroar, ger oss förvecklingar som till slut landar där de ska. I ett lyckligt slut.

Jag tycker om när boken har en egen story, men ändå har bekanta personer i handlingen. Huvudpersonen är en riktig kämpe.
Den andra boken i serien om den lilla bokbussen i Skottland! Som vanligt med Colgans böcker tyckte jag att den var mysig och engagerande, men den här boken hade en större gnutta av allvarliga problem än de tidigare. Jag gillade att det pratades om psykisk ohälsa, fattigdom och att familjer kan se ut hur som helst. Boken visade också (som vanligt haha) hur ett samhälle går ihop och stöttar tillsammans när det gäller, oavsett hur ny eller utanför man har varit tidigare. Och som alltid lämnade historien mig med en vilja att flytta till ett litet samhälle i Storbritannien!

En charmig bok man mår bra av. Jenny Colgan gör alltid praktexemplar av hur jag anser en feelgood-bok borde vara.
Åh vad jag älskar det här! Varje gång jag läser en Jenny Colgan-bok inser jag varför hon är min favoritförfattare. Jag älskar hennes underfundiga sätt att skriva och trots att takten i berättelsen är långsam blir jag ändå helt uppslukad och kan knappt lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är lika mänskliga, varma och truliga som vanligt, och det skotska högländerna som kuliss är pricken över i. Kan inte Jenny Colgan skriva en ny bok precis just nu, för jag vill ha mer!
Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan.
Vi möter Nina och hennes unika bokbuss i Skottland. Nina väntar barn och är i stort behov av en vikarie, med lite hjälp från sin goda vän Surinder får hon kontakt med Zoe.
Zoe och hennes son Hari är på ruinens brant ekonomiskt och Haris pappa ser bara till sina egna behov. När Zoe inte ser någon annan utväg än att på prov åka från London till Skottland med Hari för att dels jobba i Ninas bokbuss och dels jobba som au pair åt tre moderlösa barn, börjar hennes livs resa.
Barnen hon möter i ett enormt, mörkt och gammalt hus uppvisar inga tendenser till att lyssna på någon överhuvudtaget.
Nina och hennes älskade bokbuss är också läskiga att möta, tänk så lätt att göra helt fel. Och när Nina får havandeskapsförgiftning finns inget val för Zoe. Stanna tills barnet är fött och försöka sälja nån bok ibland för att få in uppehället för bussen.
I det stora, mörka hemmets vrår göms spindelväv och faktiskt en del intressanta böcker. Men även ett och annat spöke.
En finstämd bok av Colgan (som alltid levererar mysläsning) 🤓
Svåra känslor, psykisk ohälsa, tålamod, kärlek, rädsla och lycka är några ingredienser i den här boken som toppas med författarens egna tankar här och där.
Zoe flyttar ifrån London tillsammans med sin fyraåriga son Hari, som ännu inte pratar. Hon får jobb som au pair hos en familj precis intill sjön Loch Ness, på det skotska höglandet.
Men jobbet blir inte vad hon hade hoppats på. Mamman i familjen är försvunnen och pappan orkar inte ta hand om de tre barnen som gör som de själva vill i den nedgångna herrgården. Zoe får öknamnet "Nummer 7" eftersom hon är barnens sjunde barnflicka på kort tid. Men hon låter sig inte knäckas så lätt, utan kämpar för att få tillvaron att gå ihop.

Jag har läst och gillat många av Jenny Colgans böcker. Särskilt bokserien om det lilla bageriet på strandpromenaden som jag fullständigt älskade. Även böckerna om Den lilla ön i havet gick hem hos mig. Så jag hade höga förväntningar på den här. Dessvärre tycker jag bara att den lever upp till godkänd nivå, på samma sätt som jag tyckte med den första fristående delen, Den lilla bokhandeln runt hörnet. Böckerna är ganska förutsägbara, och många av Jenny Colgans böcker liknar varandra för mycket, inte bara i språk och känsla utan även i handling. Dessutom blir jag extremt trött på det slitna könsidealet där han ska omsluta hennes smala kropp med sina starka armar, bla bla.
enny Colgan har gjort det igen! Jag älskar hennes böcker och favoriten är första boken om Polly och den lilla lunnefågeln, men sedan kommer böckerna om Den lilla bokhandeln. Jenny skriver feelgood på ett fantastiskt sätt och utan att det bli för glättigt. I det lättsamma och humoristiska väver hon in smärta och mörkare inslag som ger böckerna ett djup. Och vem blir inte sugen på en resa till Skottland efter de fina och häftiga miljöbeskrivningarna?
Tillbaka i Skottland får vi återigen följa Ninas lilla mobila bokhandel. Nina är gravid och behöver en vikarie som kan köra bussen åt henne när hon ska vara mammaledig. Zoe befinner sig på ruinens brant i London och ödet för henne till Skottland med ett erbjudande om att vikariera för Nina. På det gamla godset vid Loch Ness får Zoe husrum åt sig och sin lilla son Hari, mot att hon arbetar som au pair i familjen. Med två jobb, en liten son med selektiv mutism, mörka hemligheter och ständig pengabrist rullas en underbar berättelse upp.
Jenny Colgan skriver som vanligt med humor, värme och fantastiska miljöbeskrivningar en modern landsbygdssaga som du inte vill missa!
En fristående fortsättning på Den lilla bokhandeln runt hörnet, men här är det sympatiska Zoe, som är huvudpersonen och som inte har det gott ställt. En ensamstående mamma till en 4-årig son som aldrig börjat prata. Hon tar jobb som aupair till tre mycket vilsna, moderslösa barn som fått leva vind för våg på ett stort slott i Skottland. Förutom aupairjobbet ska Zoe sköta bokbussen medan bokbussens ägare ligger på sjukhus i en komplicerad graviditet.
Detta är Jenny Colgan när hon är som bäst. Charmig fellegood som inte är så sötsliskig även om man kan lista ut slutet långt i förväg. Extra plus för att det handlar väldigt mycket om böcker, inte bara som jobb, men även som läkande kraft när man har det svårt. Fina och lockande miljöbeskrivningar också.
Jag älskar verkligen alla Jenny Colgans charmiga feelgood-böcker. Hon tycks alltid hitta på nya karaktärer som är minst lika underhållande att läsa om. Frågan är om inte denna boken till och med är den bästa jag läst av henne. Jag älskar böcker med lyckliga slut, speciellt när man inte är på topp själv. Sätt dig på din bästa läsplats, luta dig tillbaka, dröm dig in i boken och in i den skotska, vackra naturen och njut av underbar läsning!
Det hör till med feelgood på sommaren. Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan är en förutsägbar berättelse men ibland är det precis vad man behöver. Handlingen utspelar sig vid Loch Ness. En vacker plats jag besökt och gärna återvänder till. Kanske får en skymt av odjuret då... Jag gillar berättelsen!
Boken är lättläst och charmig. Det är mysiga miljöer och karaktärer man kan känna igen sig i. Jenny är duktig på att beskriva miljöerna, det är lätt att förställa sig dem och att skapa egna bilder. Jag dras med i handlingen och släpper inte boken förrän den är klar. Jag gillar alla kopplingar som finns till olika böcker i handlingen, vem gör inte det om man är boknörd liksom?

Att läsa ”Den lilla bokhandeln i hamnen” är ett nöje och jag vill inte lämna vare sig miljöerna eller karaktärerna. Jag tokgillar boken! Rekommenderas!
Colgan bjussar på ytterligare en mysig feelgood i skotsk miljö. Även om detta är del två i serien kan den absolut läsas för sig då historien är helt fristående. Tidigare karaktärer figurerar i bakgrunden men storyn kretsar kring nya personer. Zoe och hennes fyraårige son tvingas pga ekonomiska bekymmer lämna stökiga London för en liten skotsk by där hon varvar vikariejobb i bokbuss med att vara au pair till tre moderslösa barn med en frånvarande pappa. En ganska förutsägbar story men mysigt skriven. Jag gillar de skotska miljöerna även om jag tyckte att man fick lite mer av det i första boken. Om du är sugen på lättsmält feelgood med humoristiska inslag och karga miljöer kan denna passa. Läs den gärna på hösten för extra känsla.
En riktig favoritbok. Fin och spännande och romantisk . Alla som älskar romantik borde läsa den. En av mina favorit författare
Underbar underbar bok av Jenny!
Jag var inte så förtjust i första boken om bokhandeln så var lite skeptisk i början av denna men ack vad onödigt att oroa mig för det.
Ville aldrig att boken skulle ta slut.
Vill läsa mer om The Beeches och alla i huset.
Ingen sommar utan en Colgan, denna sommar var inget undantag. Den lilla bokhandeln i hamnen är uppföljaren till Den lilla bokhandeln runt hörnet. I denna bok får vi följa Zoe och hennes Son Hari som har elektiv mutism och inte sagt ett ord på sina 4 år. De flyttar till Skottland där Zoe kommer jobba som barnskötare åt tre barn med en pappa som är änkling och inte har orken att ge sig hän eller ta hand om sina Barn. Zoe är beslutsam, hon ska få barnen att åter vara barn men samtidigt lära och få dem att utvecklas. Den lilla bokhandeln runt hörnet är en mysig bok, om att inte låta motgångar dra ner en utan se det som en chans att göra det ännu bättre.
Det hör liksom till att läsa en Jenny Colgan-roman under sommaren. Den här sommaren är inget undantag och jag har precis avslutat Den Lilla Bokhandeln i Hamnen som är uppföljaren till Den Lilla Bokhandel Runt Hörnet. Jag älskade den första boken och har ivrigt väntat på del 2 i serien och jag blev inte besviken. Den håller kanske inte riktigt samma höga klass som den första boken men inte långt ifrån.

I Den Lilla Bokhandeln i Hamnen får vi återvända till det lilla samhället Kirrinfief i Skottland som nu blir hemvist till den ensamma mamman Zoe och hennes son Hari. Tillsammans har de flytt Londons storstads-stress för att istället flytta till en sliten, mörk och deprimerande herrgård där Zoe får jobb som barnflicka till tre stycken moderslösa barn. För att hjälpa den gravida Nina tar Zoe även över Ninas bokbuss.

Gillar man Jenny Colgans böcker så gillar man Den Lilla Bokhandeln i Hamnen. Här får vi återigen stifta bekantskap med Nina, ägaren till bokbussen, och hennes buttre man Lennox. Men vi får även lära känna pappan Ramsey och hans tre barn som bor på herrgården och deras tvära hushållerska. Jenny Colgan är en mästare på att beskriva udda personligheter och framförallt hennes skildring av de tre moderslösa barnen är underbar.

Den Lilla Bokhandeln i Hamnen är en bok i sann Jenny Colgan-anda men med en ordentlig flirt med Jane Eyre och gillar man Jenny Colgan så är den ett måste att läsa.
Den lilla bokhandeln i hamnen är en fristående fortsättning på Den lilla bokhandeln runt hörnet och vi får återse Nina och hennes bokbuss som figurerade i förra boken. Här är det inte Nina som står i fokus utan istället den ensamstående mamman Zoe som har det kämpigt ekonomiskt och bor i ett litet kyffe med sin lilla son Hari. Inte blir det bättre av att barnets pappa hellre hänger på Ibiza och festar än att engagera sig i sonen. Men en dag får Zoe ett erbjudande om ett jobb som barnskötare hos en änkling med tre barn uppe i Skottland och hon beger sig dit med sonen. Det visar sig att Zoe är den sjunde i raden att ta hand om barnen och alla före henne har gett upp och lämnat jobbet.

Jag har hittills läst alla böcker som översatts till svenska utav författaren och jag gillar dem. De är lättsmälta och oändligt charmiga och har karaktärer som är lite som vi är till mans, långtifrån såna där perfekta übermänniskor. Dessutom utspelar de sig i miljöer som ligger mig varmt om hjärtat, Skottland. Visst boken är lite förutsägbar, redan tidigt anar man hur det kommer gå framöver, men det är också lite skönt att läsa en sån bok där man vet vad man får, alltid ett lyckligt och bra slut. Den här boken passade mig alldeles utmärkt just nu, jag behövde läsa en lättsmält och underhållande bok för att glömma den tuffa verkligheten. Det var skönt att dras med i Zoes liv och bekymmer och ge sig hän helt i berättelsen. Jenny är skicklig på att beskriva miljöerna med den gamla herrgården och dess trädgård, byn och sjön Loch Ness på ett mysigt sätt så det är omöjligt att inte känna ett sug efter att resa dit. Som bokälskare charmas jag såklart av alla hänvisningar till alla olika böcker som nämns i texten och det märks tydligt att även författaren är en stor bokälskare. Biblioteket som målas upp i herrgården i boken låter helt fantastiskt och det får mig att undra var Jenny hämtat inspirationen ifrån och om det rentav finns i verkligheten.. Den lilla bokhandeln i hamnen är som en mysig varm filt att sjunka in i när det är kallt ute, man vill inte bli av med den utan vill helst bara stanna kvar där och mysa för alltid.