Den lilla bokhandeln i hamnen

The Bookshop on the Shore
Jenny Colgan

Ett kärt återseende av Nina och några av karaktärerna från Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omåttligt populära böcker har nu sålt i en miljon exemplar i Sverige!

Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?

Mindre

Ett kärt återseende av Nina och några av karaktärerna från Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omåttligt populära böcker har nu sålt i en miljon exemplar i Sverige!... Mer

11 utgåvor
Välj utgåva
The Bookshop on the ShoreEngelska - Pocket
ISBN: 9780751572001
The Bookshop on the ShoreEngelska - Pocket
ISBN: 9780751575590
The Bookshop on the ShoreEngelska - Inbunden
ISBN: 9780751575583
The Bookshop on the ShoreEngelska - Pocket
ISBN: 9780751571998
The Bookshop on the ShoreEngelska - Pocket
ISBN: 9780062850188
The Bookshop on the ShoreEngelska - Inbunden
ISBN: 9780062913555
The Bookshop on the ShoreEngelska - Pocket
ISBN: 9780062912374
Den lilla bokhandeln i hamnenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113107417
Den Lilla Bokhandeln I HamnenSvenska - Okänt
ISBN: 9789113107677
Den lilla bokhandeln i hamnenSvenska - E-bok
ISBN: 9789113108735
Det hör till med feelgood på sommaren. Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan är en förutsägbar berättelse men ibland är det precis vad man behöver. Handlingen utspelar sig vid Loch Ness. En vacker plats jag besökt och gärna återvänder till. Kanske får en skymt av odjuret då... Jag gillar berättelsen!
Boken är lättläst och charmig. Det är mysiga miljöer och karaktärer man kan känna igen sig i. Jenny är duktig på att beskriva miljöerna, det är lätt att förställa sig dem och att skapa egna bilder. Jag dras med i handlingen och släpper inte boken förrän den är klar. Jag gillar alla kopplingar som finns till olika böcker i handlingen, vem gör inte det om man är boknörd liksom?

Att läsa ”Den lilla bokhandeln i hamnen” är ett nöje och jag vill inte lämna vare sig miljöerna eller karaktärerna. Jag tokgillar boken! Rekommenderas!
Betyg 3
Colgan bjussar på ytterligare en mysig feelgood i skotsk miljö. Även om detta är del två i serien kan den absolut läsas för sig då historien är helt fristående. Tidigare karaktärer figurerar i bakgrunden men storyn kretsar kring nya personer. Zoe och hennes fyraårige son tvingas pga ekonomiska bekymmer lämna stökiga London för en liten skotsk by där hon varvar vikariejobb i bokbuss med att vara au pair till tre moderslösa barn med en frånvarande pappa. En ganska förutsägbar story men mysigt skriven. Jag gillar de skotska miljöerna även om jag tyckte att man fick lite mer av det i första boken. Om du är sugen på lättsmält feelgood med humoristiska inslag och karga miljöer kan denna passa. Läs den gärna på hösten för extra känsla.
En riktig favoritbok. Fin och spännande och romantisk . Alla som älskar romantik borde läsa den. En av mina favorit författare
Underbar underbar bok av Jenny!
Jag var inte så förtjust i första boken om bokhandeln så var lite skeptisk i början av denna men ack vad onödigt att oroa mig för det.
Ville aldrig att boken skulle ta slut.
Vill läsa mer om The Beeches och alla i huset.
Ingen sommar utan en Colgan, denna sommar var inget undantag. Den lilla bokhandeln i hamnen är uppföljaren till Den lilla bokhandeln runt hörnet. I denna bok får vi följa Zoe och hennes Son Hari som har elektiv mutism och inte sagt ett ord på sina 4 år. De flyttar till Skottland där Zoe kommer jobba som barnskötare åt tre barn med en pappa som är änkling och inte har orken att ge sig hän eller ta hand om sina Barn. Zoe är beslutsam, hon ska få barnen att åter vara barn men samtidigt lära och få dem att utvecklas. Den lilla bokhandeln runt hörnet är en mysig bok, om att inte låta motgångar dra ner en utan se det som en chans att göra det ännu bättre.
Det hör liksom till att läsa en Jenny Colgan-roman under sommaren. Den här sommaren är inget undantag och jag har precis avslutat Den Lilla Bokhandeln i Hamnen som är uppföljaren till Den Lilla Bokhandel Runt Hörnet. Jag älskade den första boken och har ivrigt väntat på del 2 i serien och jag blev inte besviken. Den håller kanske inte riktigt samma höga klass som den första boken men inte långt ifrån.

I Den Lilla Bokhandeln i Hamnen får vi återvända till det lilla samhället Kirrinfief i Skottland som nu blir hemvist till den ensamma mamman Zoe och hennes son Hari. Tillsammans har de flytt Londons storstads-stress för att istället flytta till en sliten, mörk och deprimerande herrgård där Zoe får jobb som barnflicka till tre stycken moderslösa barn. För att hjälpa den gravida Nina tar Zoe även över Ninas bokbuss.

Gillar man Jenny Colgans böcker så gillar man Den Lilla Bokhandeln i Hamnen. Här får vi återigen stifta bekantskap med Nina, ägaren till bokbussen, och hennes buttre man Lennox. Men vi får även lära känna pappan Ramsey och hans tre barn som bor på herrgården och deras tvära hushållerska. Jenny Colgan är en mästare på att beskriva udda personligheter och framförallt hennes skildring av de tre moderslösa barnen är underbar.

Den Lilla Bokhandeln i Hamnen är en bok i sann Jenny Colgan-anda men med en ordentlig flirt med Jane Eyre och gillar man Jenny Colgan så är den ett måste att läsa.
Den lilla bokhandeln i hamnen är en fristående fortsättning på Den lilla bokhandeln runt hörnet och vi får återse Nina och hennes bokbuss som figurerade i förra boken. Här är det inte Nina som står i fokus utan istället den ensamstående mamman Zoe som har det kämpigt ekonomiskt och bor i ett litet kyffe med sin lilla son Hari. Inte blir det bättre av att barnets pappa hellre hänger på Ibiza och festar än att engagera sig i sonen. Men en dag får Zoe ett erbjudande om ett jobb som barnskötare hos en änkling med tre barn uppe i Skottland och hon beger sig dit med sonen. Det visar sig att Zoe är den sjunde i raden att ta hand om barnen och alla före henne har gett upp och lämnat jobbet.

Jag har hittills läst alla böcker som översatts till svenska utav författaren och jag gillar dem. De är lättsmälta och oändligt charmiga och har karaktärer som är lite som vi är till mans, långtifrån såna där perfekta übermänniskor. Dessutom utspelar de sig i miljöer som ligger mig varmt om hjärtat, Skottland. Visst boken är lite förutsägbar, redan tidigt anar man hur det kommer gå framöver, men det är också lite skönt att läsa en sån bok där man vet vad man får, alltid ett lyckligt och bra slut. Den här boken passade mig alldeles utmärkt just nu, jag behövde läsa en lättsmält och underhållande bok för att glömma den tuffa verkligheten. Det var skönt att dras med i Zoes liv och bekymmer och ge sig hän helt i berättelsen. Jenny är skicklig på att beskriva miljöerna med den gamla herrgården och dess trädgård, byn och sjön Loch Ness på ett mysigt sätt så det är omöjligt att inte känna ett sug efter att resa dit. Som bokälskare charmas jag såklart av alla hänvisningar till alla olika böcker som nämns i texten och det märks tydligt att även författaren är en stor bokälskare. Biblioteket som målas upp i herrgården i boken låter helt fantastiskt och det får mig att undra var Jenny hämtat inspirationen ifrån och om det rentav finns i verkligheten.. Den lilla bokhandeln i hamnen är som en mysig varm filt att sjunka in i när det är kallt ute, man vill inte bli av med den utan vill helst bara stanna kvar där och mysa för alltid.