Under en brinnande himmel

Beneath a Scarlet Sky
Bok av Mark Sullivan
Boken är baserad på verkliga händelser och handlar den bortglömda krigshjälten Pino Lella. Pino är en vanlig italiensk tonåring som under andra världskriget hjälper judar att fly till Schweiz genom en underjordisk järnväg. En av dem han hjälper är änkan Anna och de blir förälskade. De drömmer om ett liv tillsammans, men han tvingas ta värvning i tyska armén där han blir tilldelad ett livsfarligt uppdrag som chaufför åt nazisterna.
Pino Lella är en vanlig italiensk tonåring i norra Italien . Han vill absolut inte ha någonting med kriget eller nazister att göra ,men tillslut går det inte för honom att undvika . Mycket spännande och läsbar bok ,spänning från början till slut
Vilken underbar och otrolig bok. Denna bok baseras på verkliga händelser och handlar om Guiseppe Lella men han kallas för Pino. Han är en italiensk tonåring under andra världskriget. Han hjälper till att smuggla över judar till gränsen intill Schweiz. Han tvingas ta värvning i tyska armén och ödet gör att han blir personlig chaufför åt Hitlers högra hand o han blir spion. Pino förälskar sig i Anna och dom planerar ett liv efter kriget. Boken är på 567 sidor men jag hade kunnat läst lika mycket till. Detta ska bli en tv-serie. Rekommenderar verkligen denna. Mitt betyg blir en stark 5/5.