Can't Hurt Me

Bok av David Goggins
David Goggins är en pensionerad Navy SEAL-soldat och den enda medlemmen i den amerikanska militären som har slutfört tre olika specialträningar. Goggins har tävlat i över sextio ultramaratons, triathlons och ultra-triathlons. I denna berättelse följer vi med på Goggins resa från övergrepp och fattigdom till lycka och styrka, en berättelse som skiljer sig från alla andra.
För David Goggins var barndomen en mardröm – fattigdom, fördomar, rasism och fysiska övergrepp färgade hans dagar och spökade hans nätter. Men genom disciplin, mental styrka och hårt arbete förvandlade Goggins sig från en deprimerad, överviktig ung man utan drömmar och utan framtid till en amerikansk soldat och en idrottsprofil av högsta klass. David Goggins är den enda mannen i historien som har slutfört elitträning som Navy SEAL, Army Ranger och Air Force-soldat. Han har efter sin militära karriär fortsatt sätta rekord i diverse uthållighetsevenemang, vilket inspirerade magasinet Outside att nämna honom till USA:s ”Fittest Man”. I vad Goggins säger inte är något pep-talk, beskriver han sin träning, kost och tankesätt i olyckliga och färgstarka detaljer när han blir en tvåfaldig slutförare av den ökända ”Hell Week”-träningen. Han berättar hur han tog sig igenom en vecka med brutna smalben, och när han utvecklades till en ultramaratonlöpare, och till slut varför han valde att bli en vildlandsbrandman i Montana.

I Can’t Hurt Me delar han sin fantastiska livshistoria och avslöjar att de flesta av oss bara utnyttjar 40 % av våra egna förmågor. Goggins kallar denna teori ”40 %-regeln”, och hans berättelser belyser en väg som vem som helst kan följa för att ta sig förbi hindren av smärta och rädsla för att nå sin fullaste potential. Oavsett om du precis har börjat din karriär eller är en rutinerad arbetare, vare sig du vill bli en elitidrottare eller soldat, eller bara leva ett hälsosammare och sundare liv så har Goggins berättelse kraftfulla lektioner för att uppnå alla drömmar och mål.