Harry Potter, #8

Harry Potter och det fördömda barnet

Harry Potter and the Cursed Child
Bok av J. K. Rowling och Jack Thorne m.fl.
Det har aldrig varit lätt att vara just Harry Potter, och med tre barn är det inte lättare. Dessutom måste han kämpa med att jobba på trolldomsministeriet. Samtidigt måste sonen Albus kämpa med att vara Harry Potters son. Under tiden som personerna kämpar med att leva så bra som möjligt hittar ministeriet en tidsvändare, vilket försvårar allt.
Jag var mycket glad över en ny Harry Potter bok när den väl kom ut. Men jag tyckte inte om den så särskilt mycket. De originala karaktärerna har inte samma personlighet, de är annorlunda på ett dystert sätt. Handlingen går inte heller riktigt in i mig, och jag tänker inte gå in på varför eftersom annars spoilar jag boken. Jag gillar dock de nya karaktärerna Scorpius och Albus.

Ärligt talat så tycker jag att viss fanfiction skulle vara bättre än den här boken.
Den här boken har jag väldigt blandade åsikter om. Den första saken jag är osäker på vad jag tycker om är att den är skriven i manusform. Skrivsättet gör att boken är väldigt lätt att läsa eftersom det är främst repliker men jag saknar J.K. Rowlings beskrivningar av omgivningarna och personerna som man får läsa om i de första Harry Potter-böckerna.

Jag har inget illa att säga om boken, men eftersom jag tycker så mycket om de första böckerna hade jag svårt att bli fast i denna. Det kan dock bero på att jag inte är en person som brukar vara intresserad av "vad hände sen?"-saker.
Jag trodde att jag skulle störa mig på att boken var skriven i manusform, men det gjorde jag inte. Visst att jag saknade lite av runtomkring informationen som finns i de andra böckerna med miljöbeskrivningar och dylikt. Av de nya karaktärerna så var det en som jag inte gillade redan från början och som jag egentligen inte gillade under hela boken men ändå fick en viss förståelse kring mot slutet. Vill inte spoila boken så avslöjar inte vem. Är man ett Harry Potter fan så är boken ett måste att läsa, vill man testa att läsa något i manusform kan jag också rekommendera den.