Robert Hunter, #7

Jag är döden

I am Death
Bok av Chris Carter
Sju dygn efter att en tjugoårig kvinna blivit bortförd, hittas hennes kropp på en gräsplätt i närheten av Los Angeles International Airport. Obduktionen avslöjar att hon blivit torterad och mördad på det mest bisarra sätt. Men överraskningarna är inte slut med det. Mördaren gillar att leka, och han har lämnat ett meddelande instoppat i offrets hals. Fallet utreds av kriminalinspektör Robert Hunter som leder Enheten för ultravåldsamma brott inom Los Angelespolisen. Men nästan genast dyker det upp ännu ett lik. Hunter inser att han måste handla snabbt. Kriminalinspektör Hunter ställs hela tiden inför nya utmaningar och han inser snart att han jagar ett monster. En förövare vars förflutna döljer en fruktansvärd hemlighet, och vars mordlystnad och längtan efter att göra människor illa aldrig kan stillas - för han är DÖDEN. "Det här är ett isande, fängslande porträtt av en psykopat, som visar att Carter håller samma klass som Jeffrey Deaver." - Daily Mail
Robert Hunter, kriminalare för särskilda fall har fått ännu ett svårt fall på halsen.
Robert och hans partner Garcia får med en mördare som gillar att leka.
Ännu en mördare som gillar att tortera sina offer på riktigt brutala sätt.
Mördaren lämnar en lapp i sitt första offers hals där det står skriver ”Jag är döden” på en lapp.
Rekommenderas för den som gillar deckare
❥ Recension

Del 7 i serien om Robert Hunter ✨

Första kapitlet! Jag var fast! Den här boken är så detaljerad och brutal att jag stundvis mår illa. Det är en riktigt otäck historia och man kan riktigt känna tidspressen Hunter och Garcia står inför. Det är en resa genom det mörkaste mörker, gränsförflyttningar, det mänskliga psyket, trauma och ärren det skapar.

Jag tycker SÅ mycket om både Hunter och Garcia. Två män som är både kollegor och vänner och inte på det där machosättet man alltid möter annars. De bryr sig om varandra och vågar visa det, de är två omtänksamma och sympatiska män som lägger ner sina själar i fallen de försöker lösa. Helt enkelt två väldigt älskvärda karaktärer som man väldigt lätt tar till sig och vill följa. Bok efter bok!

Mot slutet är det olidligt spännande och sidorna bara rasar förbi. Upplösningen är överraskande och jag längtar som vanligt efter att nästa bok ska släppas.

Boken får ☠️☠️☠️☠️ av 5.