Robert Hunter, #6

Ett ont sinne

An Evil Mind
Bok av Chris Carter
När han tänker på dig ... är du dödsdömd. En märklig olycka på Wyomings landsbygd leder till att en man grips för ett möjligt dubbelmord. Men när utredningen går vidare verkar det handla om något ännu hemskare en seriemördare som har kidnappat, torterat och skändat offer över hela USA i minst tjugofem år. Den misstänkte hävdar att han är en bricka i ett spel, en omfattande härva av lögner och bedrägerier, och den enda han nu vill prata med är kriminalinspektör Robert Hunter. Förhören avslöjar hemska hemligheter som ingen hade kunnat förutse, inklusive den riktiga identiteten på en så svårfångad mördare att ingen, inte ens FBI, hade en aning om hans existens ... förrän nu. Om du gillar extremt grafisk krim så kommer du att gilla det här, det svarta bryts av med lite humor emellanåt vilket gör det hela uthärdligt. - Läsa & Lyssna Boken börjar med panik och sen är jag fast. Spännande och välskrivet. Bra tempo! - Bokhyllaniskuggan Effektfull och i rappt tempo. - Sunday Mirror Boken bjuder på oväntande vändningar och jag blir riktigt förvånad över vem som ligger bakom alla mord! - Villivonkanbooks ... ennu en fantastiskt spännande psykologisk thriller skriven av genrens mästare. En efter en är en riktig nagelbitare, välskriven och ruskig. - BTJ Chris Carter föddes i Brasilien och studerade psykologi i USA med inriktning på kriminellt beteende. Han arbetade hos distrikts åklagaren i delstaten Michigan, och har i egenskap av kriminal psykolog varit inblandad i över hundra fall med seriemördare och farliga kriminella. Numera bor han i London och arbetar som författare på heltid. Chris Carters romandetektiv Robert Hunter fångar seriemördare. Och Chris Carter är själv expert på dem.  
En spännande och intensiv bok där nan redan vet vem mördaren är, men vilka är hans offer och var finns dom begravda. Chris Carter är en författare som kan konsten att behålla läsarens intresse från första till sista sidan.
Ett ont sinne är den sjätte delen i serien om kriminalinspektör Robert Hunter. Jag har läst de två föregående delarna i serien och har fastnat för både huvudkaraktären och författarens sätt att skriva. Författaren är själv kriminalpsykolog och har varit inblandad i över hundra fall med seriemördare och andra farliga kriminella. Det märks att Carter är kunnig i ämnet för han tar oss med in i mördarens hjärna i den här boken. Boken börjar spännande direkt och fortsätter så genom hela boken. En otäck seriemördare som visar sig ha varit kompis med Robert Hunter i sin ungdom chockerar alla och inte minst Hunter. Redan från början får vi veta vem mördaren är och vi får följa mördarens steg och tankar in i detalj och det är en otäck berättelse. Riktigt otäck men samtidigt förbaskat bra för den känns så välskriven. Det här är ingen deckare för den som vill ha en lite mysig deckare där det nämns i förbifarten vad som har hänt. Här är det detaljerat och rått. Ett ont sinne är en vansinnigt spännande bladvändare som ger puls och kalla kårar! Rekommenderas till alla deckarälskare!
❥ Recension

Sjätte boken i serien om Robert Hunter.

Det börjar så spännande att jag bara vill dyka in i boken. Chris Carter har ett speciellt sätt att få mig i sitt grepp och skriva riktigt otäcka bladvändare. Detta är inget undantag. Den är skickligt komponerad och det här kan vara en av mina favoriter i serien. För varje bok överträffar Carter sig själv i bestialiska mord och häpnadsväckande historier. Denna är så mörk och jävlig att jag stundvis fick ta en paus och det är ett bra betyg. För jag älskar ju mörka och brutala deckare!

Vi får ytterligare ett par pusselbitar till mysteriet som är Robert Hunter och jag tycker bara mer och mer om honom för varje bok.

Detta är den senaste som är översatt till svenska och jag vet att det finns fyra till i serien på engelska. Jag hoppas att de också översätts och ges ut framöver för jag måste få veta vad Hunter tar sin an härnäst!

Boken får ???? av 5.