Himlen är alltid högre

Bok av Jonas Moström
Nathalie Svensson, del 1. Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala. En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring. Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra? Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.
Ibland är inte saker som de ser ut att vara...

Överläkare och psykiatern Nathalie Svensson är på dejt, men väljer att gå hem ensam och får under promenaden ett sms från ett tidigare ragg, skådespelaren Rickard Ekengård, som vill träffa henne. När han kommer gående blir hon vittne till att han blir mördad. Tio år tidigare miste hon pojkvännen och journalisten Adam Starlander, även han blev mördad.

Under en period har Nathalie känt sig förföljd och även fått konstiga sms, och hon börjar fundera på ifall dessa tre händelser har ett samband. Hon börjar gräva i Adams dödsfall och upptäcker att det finns oklarheter i utredningen. Det hela leder fram till sammanslutningen De gudomliga markiserna...

Detta är första boken i serien om Nathalie Svensson och tyvärr är avslutet sådant att man "måste" läsa nästkommande då Moström är inne och nosar på nästa boks innehåll. Jag föredrar helt fristående delar i en serie!

Jag har läst en bok tidigare av Jonas Moström och gav den högt betyg, så även denna som blev utläst på nästan rekordtid.
Det här e första delen i Nathalie Svensson-serien. Hon e överläkare och expert på psykopater
En riktigt bra kriminalare med bra flöde, spänning och perfekta skildringar.
Rekommenderas!
Himlen är alltid högre -Jonas Moström

För tio år sedan skjuts Nathalie Svenssons stora kärlek, slängs i en fontän och lämnas att dö. Mordet blir aldrig uppklarat.

Nathalie jobbar som psykiatriker och är medlem i länskriminalen gärningsmannaprofilgrupp. Hon har skiljt sig från sin nya man Håkan och har barnen varannan vecka. På väg hem från en utekväll får hon ett sms av en man hon tidigare spenderat en natt ihop med. De ska synas vid Karlaplan men när Nathalie kommer dit skjuts mannen framför hennes ögon. Mordet är skrämmande lik mordet på Håkan för tio år sedan.

Jag tycker mycket om Moströms böcker. De har enligt min mening allt en bra deckare ska ha. En spännande intrig, intressanta personskildringar och vändningar man inte kunnat lista ut på förhand. Himlen alltid högre är inget undantag. Sidorna vänder nästan sig själv och man får flyta med in i berättelsen. En god deckare helt