Vargarnas tid

Bok av Elisabet Nemert
Efter Röd måne kommer Elisabet Nemert med en ny efterlängtad historisk roman. Vargarnas tid utspelar sig i andra världskrigets skugga. Världen brinner och ondskan breder ut sig allt mer - även i Sverige. Här har världens första rasbiologiska institut bildats för att skydda den så kallade "rena svenska rasen". Och den svenska regeringen har stängt landets gränser för judar. I Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffas Magdalena och Carl-Magnus. Det blir ett livsavgörande möte. Deras mod och medmänsklighet kommer att göra skillnad för många.Vargarnas tid handlar om mod i krigets skugga. Mod att stå upp för det man innerst inne tror på, för de svaga och värnlösa, mod att försvara rätten till frihet, både till kropp och till själ, och modet att våga vägra lyda order. Även i det allra svartaste mörkret bor ett klart skimrande ljus och det ljuset heter kärlek och hopp. Och som en symbol för det godas kamp mot ondskan löper genom hela boken tre snövita vargar.
En av de bästa böcker jag läst. Spänningsfaktorn är hög och kombinerat med de historiska skildringarna från dåtidens Sverige resulterar denna bok i en mycket bra läsupplevelse.
Handlingen utspelas före och under 2:a världskriget, hur det var i Sverige men också om våra nordiska grannar när krigsbarnen kom från Finland, ockupationen av Norge och tortyren av fångar där, hur de danska judarna flydde med fiskebåtar över till Sverige, de vita bussarna...
Men finns också plats för kärlek och romantik, fattas bara annat! Även mystiken finns med i form av tre snövita vargar och en svart korp!
Elisabeth Nemert är en fantastisk författare, läs boken!
Vargarna tid! Elisabet Nemert.

Europa brinner och ondskan breder ut sej mer och mer i slutet av 1930 tale gränserna stängs nazismen sprider sitt gift över världen.

Vargarna tid handlar om mod i krigets skugga . Mod att stå upp för det man innerst inne tror på.

Gripande och den biter fast i själen.
Verklighetsbaserad.