Svarta änkan

Bok av Johanna Mo
En mörk, psykologisk deckare som utspelar sig i ett samtida Stockholm där det inte går att lita på någon. Jakob Khalil vid Citypolisen plågas av skuldkänslor sedan ett vittne tog sitt liv rakt framför hans ögon, och hans förtroende bland kollegorna har dalat. När han kopplas in på mordet på en fotbollsspelare tycks fallet enkelt - i den låsta lägenheten fanns bara spelarens gravida och förvirrade fästmö. Men Jakob är inte övertygad. Fler mord sker och han är den enda som misstänker att en seriemördare härjar i Stockholm. Men vad är motivet? Klockan tickar. Jakob försöker febrilt att följa spåren, men ingen tror honom. I sin jakt på bevis tar han genvägar han inte borde och leds in i ett vågspel som är på väg att kosta honom allt.
”Svarta änkan” börjar i ett rafflande tempo då man snabbt in i boken får veta att det begåtts ett mord på fotbollsspelaren Johan. Hans gravida flickvän som också befann sig i lägenheten vid tillfället för dådet klarade sig, vilket dock leder till att hon blir misstänkt. Polisen Jakob Khalil blir inkopplad i fallet och han får fler mordfall att utreda...

Att jag som läsare får följa Jakobs privatliv vid sidan av hans polisarbete uppskattar jag, jag tycker det ger ett större djup till handlingen.

”Svarta änkan” är en riktig bladvändare från första sidan. Johanna Mo skriver skickligt och håller greppet om läsaren från kapitel till kapitel. Historien bjuder dessutom på en och en annan överraskning.