Sandmannen

The Sandman : a Joona Linna novel
Bok av Lars Kepler
En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende. Med sin fjärde thriller överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar.
Boken är väl skriven och bra. Handlingen är spännande och lite unik.
Huvudkaraktärerna är för min del mer intressanta än själva handlingen trots att boken är bra.
Förutom en stark huvudkaraktär skildras även en helt fantastisk, hemsk, briljant och skrämmande skurk. Sandmannen är en riktig nagelbitare!
____________________________________________
Handling: Mikael Kohler- Frost kommer gående längs en hög järnvägsbro en kall vinternatt ❄️❄️ Mikael är försvunnen sedan 13 år tillbaka och dödförklarad i 7...Han har legionärssjukan och visar sig vara psykopaten Jurek Walters sista offer 😱 Jurek själv sitter på total isolering på rättspsyk och polisen måste hitta ett sätt att närma sig Jurek på för att ta reda på vad som hänt Mikael och om det finns fler offer för ”Sandmannen” som är vid liv...
____________________________________________

För varje bok blir Kepler bara bättre och bättre. Mycket mer spännande än så här blir det inte 🥵😨 En klaustrofobisk spänning från första till sista sidan och jag kommer på mig själv med att bita ihop käkarna när jag läser för det är totalt nagelbitande läskigt! Och med ett riktigt cliffhangerslut är jag glad över att ”Stalker” väntar i hyllan.. om jag vågar 😱 När jag sträckläser drygt 350 sidor på en dag kan man inte ge annat än full pott 5/5 till Sandmannen
Den är boken är så spännande. Riktigt kuslig är den & jag älskar varje sekund jag läser den.
Boken tar sig in i psyket och det är ju Keplers styrka. Historien i sig är väldigt spännande & inte förutsägbar för 5 öre.