Gråleken

Bok av Maria Sveland
Julia och Jesper åker med sin fem månader gamla dotter till en ö i Kattegatt, mitt emellan Sverige och Danmark, där de fått låna ett hus över sommaren. Med miljöombyte och lugn och ro hoppas de hitta tillbaka till varandra efter några omtumlande månader då gräl och missförstånd alltmer tagit över deras samliv. Olikheterna som de från början fascinerades av och älskade hos varandra väcker nu mest irritation och förakt. Väl framme i huset, på ön med dess vidsträckta öken, blir ingenting som de hade hoppats. Julia tvivlar på sina sinnen och hon tycker sig se syner och höra oförklarliga ljud. Eller handlar det bara om utmattning och amningshormoner i kombination med vinet hon dricker för att dämpa ångesten? Maria Svelands klaustrofobiska relationsroman utspelar sig på den mytomspunna danska ön Anholt. Gråleken är en berättelse om den förödande destruktivitet som kan uppstå i en relation. Om projektioner och längtan, maktkamp och svek. --- Maria Sveland är prisbelönt författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan, en modern klassiker. Förutom uppmärksammade krönikor och artiklar har hon sedan dess skrivit ett flertal romaner och fackböcker. Bland annat Hatet (2013), Befrielsen (2015) samt Bitterfittan 2 (2017). Maria bor i Stockholm med sina tre barn.
4 utgåvor
Välj utgåva
GrålekenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150941692
GrålekenSvenska - E-bok
ISBN: 9789150725827
GrålekenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176335277
GrålekenSvenska - Pocket
ISBN: 9789150944617
Fantastisk bok av Maria Sveland som handlar om ett par som för att komma bort från den gråa vardagen och allt vad det innebär bestämmer sig för att åka på semester tillsammans.
Semestern blir inte så lyckad som det önskats utan den gråa vardagen följer med och den lilla familjen kommer inte vidare från det som händer.
Sveland är expert på att skriva om hur vardagslivet framför allt får allt ansvar att hamna på kvinnan och dessutom speglas den växande frustrationen på ett alldeles lysande sätt.
Rekommenderas till alla kvinnor som behöver känna sig sedda och förstådda, men också till alla män som behöver få en aning om hur det är att vara kvinna
Julia och Jesper har fått låna en stuga på en ö i Kattegatt, tillsammans med sin fem månader gamla dotter åker de dit i hopp om att kunna laga sin relation.

Jag kanske föll extra för denna bok då jag själv är nybliven mamma men den är verkligen fantastisk! Väldigt tung och känslosam, man känner hela tiden en kvävande värme och man ser det öppna, nakna landskapet hon beskriver framför sig. Samtidigt som ön ger en känsla av isolering. Relationerna är så djupt beskrivna att man känner sig nästan delaktig.

Spänningsroman med ett oväntat slut!