Heja, Heja!

Bok av Martina Haag
Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt. Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra. Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton. Heja, heja! är en peppande löparbok för folk som tänker att de är för gamla/tjocka/trötta/ointresserade av att börja springa. Om hur du tar dig från att orka springa i tolv minuter, till att genomföra ett marathon och vara glad hela vägen. Heja, heja! är Martina Haags sjunde bok. Hennes roman Underbar och älskad av alla filmatiserades med Martina i huvudrollen och gick direkt upp som etta på biotoppen och guldbaggenominerades till biopublikens pris. Martina bor med man och fyra barn i Bromma. Hennes böcker har hittills sålt i över 850 000 exemplar. "På ett oefterhärmligt Haagskt sätt får du veta hur du kan gå från trött lunkare till att faktiskt genomföra ett maraton. Peppande och humoristiskt guidas vi genom med- och motgångar, och en runda i spåret känns nästan lockande." Marie-Louise Lidén, Må Bra "Känner man för att få lite uppbackning i motivationen och lite idéer om hur man ska förverkliga det här löparlivet kan man läsa den här." Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon "Heja, heja är en krönikesamling om löpning i vardagslivets ekorrhjul med en stor dos igenkänning." Emma Rodling, Östersunds-Posten
Som jag skrattade när jag läste denna boken. Ett riktigt glädjepiller. En bok som passar en lika bra om man är en soffpotatis eller galen i träning. I denna boken får vi följa Martinas resa när hon upptäcker löpning som träningsform. Och alla uppförs- och nedförsbackar hon upplever på vägen. En bok som jag uppskattade att läsa för humorn och det lätta språket. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig och jag rekommenderar den till alla som behöver koppla av lite, läsa något lättsamt och förhoppningsvis få ett gott skratt.
Jag läste denna bok för första gången för flera år sedan och blev då otroligt motiverad att börja springa igen. Nu har som sagt flera år gått sedan dess och jag har en fem månaders bebis och kände därmed att jag måste börja röra mig mer. Så vad passar bättre än att läsa denna pepp-bok när vi gått in i det nya året?! Jag återfann min inspiration till att ta mig ut direkt och betade idag av 6km!
Denna bok är väldigt lättläst och Martina bjuder på sig själv vilket gör att hon känns "mänsklig". Innehållet fokuserar alltså på Martina och hennes väg till att springa maraton om det gått förbi någon.
Jag vill påstå att boken främst riktar sig till den som tappat motivationen att träna och vill komma igång igen, eller till den som ska börja träna. Man inser medan man läser att man inte behöver springa ett maraton direkt utan att det är det lilla som är en början. Detta kanske alla som alltid brukar gå all in från början och sedan tappa lusten efter någon vecka bör ha med sig. Börja smått och bygg på. 20 steg jogg är bättre än ingenting. Det kan vara bra att ha med sig när man ska börja komma igång.
Ni märker, jag är frälst. Jag gillar verkligen denna bok
Wow! Vilken härlig bok! Martina Haag är så rolig när hon beskriver sina första stapplande steg som löpare att jag skrattar tills jag gråter. Det är peppande och utlämnande men med en stor portion humor.. så det blir aldrig för mycket.. Rekommenderas till alla som vill skratta gott och kanske lite extra till de som vill ut och löpträna! Kan Martina Haag kan du och jag!
Boken har en stor igenkänningsfaktor, skriven med glimten i ögat. Den fick mig också att ta mig i kraken att knyta på mig löparskorna, kan hon kan jag.
En av de roligaste böckerna jag läst! Speciellt om man vill börja springa men inte orkat eller tagit första steget. En bok blandad av skratt och jäklar anamma. Martina bjuder på sig själv, på ett naket och öppet sätt. Man få följa hennes resa till att bli en löperska, hur hon på ett humoristiskt och avdramatiserat sätt berättar om hur hon började ta sina första löparsteg för att sen bli fast. Kan se henne i kvarteren i Bromma hur hon springer runt. Det hon beskriver är nog det många av oss själva frågar oss. En bok man lägger ifrån sig med skrattkramp i magen och en känsla av att kan hon så kan jag!