Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan

Bok av Anna Winberg
Välkommen till Vasastan och en roman om vaknätter, verklighetskaos och välling! Det är vinter i Vasastan när Emma drar sin smutsgula barnvagn genom snömodden på väg mot det första mötet med föräldragruppen. Strumpbyxorna är på väg ner över rumpan, hennes son är fyra månader men hon kan fortfarande inte bestämma sig för vad han ska heta och dessutom har hon tappat sin ena vante. Ingenting är som hon hade tänkt sig. Shirin har en bebis som sover hela dagarna och hela nätterna, men en bästis som aldrig hör av sig, och en kille som har dragit, kanske är han på valsafari i Nordnorge, men sanningen är att hon inte vet. Till råga på allt är pengarna på väg att ta slut. Och hon borde verkligen inte ta fler sms-lån ... I BVC:s föräldragrupp träffar Emma och Shirin den självlysande Dolly, som tror på astrologi, bakar sina egna majskrokar och alltid verkar klä sig och sitt barn i färgglada kreationer. Till en början är de tre övertygade om att de inte har något gemensamt, men snart spirar en vänskap som spänner över lögner, kallnat kaffe och iskalla promenader ... Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan är en "mum-lit" om bebisar, vaknätter, lögner och oväntad vänskap. Om författaren: Anna Winberg bodde tio år i Vasastan innan hon flyttade till byn Lerkaka på Öland där hon idag bor på en gård med sin fästman Julius och sönerna Isidor och Hektor. Förutom att skriva böcker och dricka alldeles för mycket kaffe arbetar hon som konsult, föreläsare och formgivare inom förlagsbranschen.
Vart tyvärr besviken, passade mig inte alls. Utan barn kände man inte alls igen sig och känner att den bygger mycket på att man ska känna igen sig i småbarnslivet. Kan man inte det var den rätt dålig. Rekommenderas enbart till folk som redan har skaffat barn.
Underbar bok om tre kvinnor som är mammalediga. De har tre helt olika personligheter och förutsättningar men lyckas ändå hitta något de har gemensamt. Skitrolig. Stort igenkännande för en småbarnsförälder. Skrattade mig igenom boken!!