Kalla mig Amanda

Bokförlaget SOL
Bok av Josefine Sandblom
"Om någon av oss får ragg ikväll, och det visar sig vara ännu ett rötägg, då kör vi!" En skämtsam vadslagning tre kvinnor emellan mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka som lurat dem tar plats på nätet. Förhoppningen är att upplysa männens respektive om deras förehavanden, men också för att varna andra för samma bottennapp. För att undgå att bli avslöjade gömmer sig kvinnorna bakom en gemensam pseudonym, med leklandsarbetande Lilly som skribent till inläggen. Tvåbarnsmamman Viktoria har på kort tid blivit både ensamstående och arbetslös. Hennes vänner propsar på att hon ska ge sig in i dejtingdjungeln på nytt, och för att få slut på deras påfrestande tjat bestämmer hon sig till slut för att gå till närstrid med männen som Motala har att erbjuda. När kvinnornas vägar korsas går det mesta åt helvete.
En ny bekantskap att läsa något av Josefine Sandblom. En bok som innehåller både humor, ilska, glädje och sorg. Kanske inget för den läsare som är pryd, då det finns ett grovt språk. Härligt dock att läsa om annorlunda könsroller och konstellationer.
Rolig. Fräck. Josephine varvar humor på den nivån att man liknar av skratt. Sen beskrivs sexet på den nivån att man blir generad men den håller sig på rätt sida staketet.
Ganska annorlunda, stundtals riktigt charmig och väldigt rolig, men rörig och med (enligt mig) på tok för många och ingående sexscener som inte tillförde något till storyn.
Kalla mig Amanda innehåller allt en riktig feelgood-bok bör innehålla; kärlek, vänskap och många skratt!
Vänskapen mellan huvudpersonerna i boken är kärleksfullt beskriven och handlingen är både lite sorglig och väldigt rolig.
En riktigt mysig bok att läsa!
Kalla mig Amanda innehåller det mesta: kärlek, intriger, vänskap, humor och även lite sex. Boken fick mig att skratta rakt ut vid ett flertal tillfällen, så bra skriven och stundtals klockren i dialogen. Det som jag gillar bäst i den är egentligen vänskapsbanden som finns både mellan tjejerna, men även mellan Viktoria och Sören. Jag ville egentligen bara vara en del i tjejgänget. En del av blogginläggen finns även att läsa i boken, vilket jag gillade, då den ändå är en stor del av berättelsen. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren Han är min, som redan ligger i bokhyllan och väntar, för att se hur berättelsen utvecklar sig.