Pappersväggar

Let the Old Dreams Die
Bok av John Ajvide Lindqvist
Låt de gamla drömmarna dö (novellerna) innehåller de noveller som finns med i pappersboken med samma titel. Berättelserna är skrivna under lång tid i vitt skilda sammanhang och bär alla Johns oefterhärmliga och älskade berättarröst, liksom hans svarta humor. Titelnovellen är en epilog till debuten Låt den rätte komma in. Där avslöjas vad som egentligen hände med Oskar och Eli sedan de klivit av tåget. Här finns även den klaustrofobiska långnovellen Ansiktsburk, som skrevs för Göteborgs filmfestival 2009 och handlar om en författare som ställs till svars för sina skapelser, både av skapelserna själva och av regissören Roy Andersson. Samt DN-följetången Tindalos, om småbarnsmamman i Roslagen som förföljs av det tragiska minnet av hennes fars död. Detta är boken för alla som vill veta hur det går och som vill tillbringa några timmar i John Ajvide Lindqvists fascinerande och skrämmande värld.
Boken pappersväggar är en samling av skräckberättelser av John Ajvide.
Välskrivna och spännande berättelser som slukar ens intresse direkt!
Novellsamling med skräck och övernaturliga berättelser. Kvaliteten är skiftande men en underhållande samling som finns både som vanlig bok och ljudbok. Gillar man Fraz Kafkas böcker och berättade så älskar man dessa Light versioner.
Med sig egna språk och berättarstil förmedlar Ajvide en novellsamling som är helt klart att läsa. Språket blir nästan poetiskt samtidigt som vissa noveller får det att rysa längst hela ryggraden.

Novellen som fått ge namn till samlingen är något alldeles eget. En novell där ett helt vanligt ting blir så otroligt obehagligt att en vill kasta ifrån sig boken, samtidigt som en bara vill läsa vidare.