Under vintergatans alla stjärnor

Bok av Camilla Davidsson
Boken handlar om karriärkvinnan Emma som är på väg att bli utbränd. Av en slump får hon höra talas om pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela och beslutar sig för att det är vad hon behöver. Med endast en gammal ryggsäck ger hon sig ut på en livsomvälvande vandring som utmanar henne både psykiskt som fysiskt.
Det här är en bok som man blir berörd utav! Jag har svårt att läsa en bok flera gånger men den här boken, och resten av böckerna i serien kan jag läsa om och om igen. Rekommenderas varmt!
Det här är en av de bästa böcker jag läst. Så intressant och inspirerande att följa Emmas resa. Fick mig att tänka till många gånger.
Emma är på väg in i väggen. Då får hon ett infall i att vandra Caminon. Detta kommer att förändra hennes liv.
En bok om vikten av att leva här och nu. Vi får börja att följa Emmas livsresa.
En riktigt bra bok! En bok som ger en feelgood känsla. Om att livet inte ska levas med stress utan harmoni. Tur att det finns flera böcker om Emmas liv och hur livet fortsätter för henne.
Det här är en riktigt bra bok. Det är den första boken jag har läst av Camilla Davidsson och jag fastnade direkt. Hennes språk och ton i det hon skriver är riktigt bra och hon har skapat en intressant huvudkaraktär. Att boken berörde mig beror kanske på att jag har befunnit mig på samma ställe – sönderstressad och lite vilsen i vad man egentligen ska göra med sitt liv. Den inspirerar till att göra någon form av förändring och att ta en paus för att undersöka vad man själv egentligen vill. När jag läste den ville jag bara säga upp mig från mitt jobb och resa iväg någonstans där jag bara kunde vara, vila, rensa mina tankar och starta om på nytt. Inte genom att vandra Compostelan som Emma gör i boken utan bara att få komma ifrån vardagen kändes som något jag verkligen behövde.

Det här är en feelgoodroman av allra bästa slag även om du verkligen inte alltid mår bra av att läsa den. Att få följa Emma genom sin personliga och tuffa resa när hon vandrar Camino de Santiago de Compostela är en ynnest. Det är tydligt att författaren själv har upplevt vad det innebär att försöka vara lyckad och att hela tiden vara andra människor till lags. I dagens samhälle är det alltför många, framför allt tjejer, som pushar sig alldeles för hårt och stressar sönder sig. Det är många som frågar sig vad som egentligen är målet och meningen med livet. Om du själv har befunnit dig där eller befinner dig där är det här en bok du ska läsa. Även om du inte hamnat där du befinner dig av samma anledning som Emma i boken (karriärkvinna, olycklig kärlek och komplicerade familjeförhållanden) finns det mycket att plocka med sig.