Vit syren

Bok av Cecilia Sahlström
Försommaridyllen spricker när en ung tjej hittas brutalt misshandlad i Lunds stadspark. Gärningspersonens tillvägagångssätt verkar ha symbolisk betydelse och i offrets hand vilar en kvist av en sällsynt vit syren. Kommissarie Sara Vallén vid våldsroteln i Lund blir tilldelad fallet, men hennes utsikter att vara en del av lösningen försvinner snabbt när hennes son blir huvudmisstänkt. Trots att hon är berövad sina befogenheter känner hon sig tvungen att lösa fallet. Hon måste rädda Johannes. Hennes son skulle aldrig göra någonting sådant. Aldrig. I Vit syren sätter Cecilia Sahlström mänskligt förfall i kontrast till lärdomsstadens polerade yta. Boken är den första i en planerad serie om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Andra boken, I egna händer, släpps i början på april 2018. Sagt om Vit syren: »Boken tillhör helt klart de bättre av de många deckare som kommit ut i Sverige under senare år.« Inger Wassenius, BTJ »Cecilia vet hur polisarbete går till, hur människor i nöd rör sig och vad det blir för påfrestningar för polisen ... Hennes sätt att framställa polisen som har drivet att vilja komma fram till förbrytare och samtidigt vill behålla familjelivet intakt ... Det är det här som Cecilia Sahlström gör väldigt, väldigt bra. Vill man ha sig lite helgspänning sittande i soffan är Vit syren alldeles utmärkt.« Ulrika Larsson i P4 Halland »En helt lysande debut.« Ylva kort och gott »Vit syren känns autentisk vilket lockar till vidare läsning och jag ser mycket fram emot nästa bok om Sara och Rita.« Villa Freja CECILIA SAHLSTRÖM är kulturrvetaren som blev polis. Hon har tjugo års erfarenhet från polisyrket och har arbetat som chef för familjevåldsr roteln vid Polismyndigheten i Skåne. Idag arbetar hon som verksamhets utvecklare på socialförvaltningen. Hon bor sedan 2004 i Lund.
En Sara Vallen deckare. Utspelar sig i Lund i Skåne. Gör att jag gillar den här boken extra mycket. Känner igen gator och platser. Skriver dessutom om aktuella ämnen som på ett snyggt sätt vävs in i berättelsen.
Boken var okej, en lättläst deckare med en bra story. Dock tyckte jag det var lite för många personer i boken som man inte riktigt fick grepp om vilka de var. Känner man till Lund kan jag tänka mig att denna blir ännu roligare att läsa.
Om man ska läsa en god kriminalroman så ska man läsa denna bok, "Vit Syren", skriven av Cecilia Sahlström. Detta är hennes debutroman och vilken debut hon gör. Cecilia Sahlström är kulturvetare som blev polis, och det både märks och känns i hennes sätt att både skriva och beskriva, att hon en gång där, på riktigt. "Vit Syren" tar sin början i Stadsparken i Lund, där en pojke ser något han inte bör se... Det är ljuv försommar och jakten på gärningspersonen kan börja för kommisarie och insatsledare Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Jag kan varmt rekommendera denna bok.