Stalker

Stalker : A novel
Bok av Lars Kepler
Polisen får ett anonymt videoklipp där en kvinna stirrar ut genom ett fönster. Följande dag upptäcks kvinnan mördad och en riktigt skrämmande berättelse tar sin början. Någon verkar stirra in från mörket och förfölja sina offer. Ytterligare ett videoklipp gör att polisen har en otäck jakt på en mördare överst på sin agenda.
Spännande, läskig, obehaglig och Väldigt svår att lägga ifrån sig…

Det här är den femte boken om Jonna Linna; en av mina favoritpoliser! Har dröjt med att läsa den här för att jag inte vågat… Ja jag erkänner! Men till slut bestämde jag mig för att sätta igång och sedan var det Väldigt svårt att sluta…

En sak som Kepler alltid gör Fantastiskt och det är när de skriver om personer som avviker från samhället normer; slarvigt uttryck ”skurkarna”. I ”Stalker” finns det en hel del både med och utan namn. Men jäklar vilken känsla en bok kan ge när den på ett sätt gör att man inte vill läsa för att man tycker det hela är en aningen för läskigt men samtidigt så jäkla spännande! Exakt så är ”Stalker”!

En bekant som vi får återse igen är han som kallas för Hypnotisören; Erik Maria Bark (första boken av Lars Kepler). Har väldigt blandade känslor runt honom men det är nog mest för att jag Aldrig riktigt vet vad jag har honom. 

Det här är en favorit hos mig bland Keplers böcker! Men är trots det glad att jag väntade att läsa den då jag känner att den nog inte varit så passande att läsa när man bodde på bottenvåningen…

Kan varmt rekommendera den här boken; trots att den är väldigt obehaglig så kompenserar spänningen med råge!
Den här boken är en av mina favoriter, det här är en riktig bladvändare och man vill inte sluta att läsa den
Obehagliga skildringar och krypande stämning. Stalker är en katt- och råttalek med en förövare som alltid ligger steget före.
En bok som behandlar ett av de mer skrämmande fenomenet -stalking. Berättelsen utgår ifrån när prästen Rocky Kyrklund döms för ett mord han inte själv minns. Då han ska återanpassas efter avtjänat straff börjar en rad mystiska händelser gäcka polisen. Polisen får en anonym videosekvens där en kvinna tittar ut genom ett fönster i mörkret. Det skrämmande uppkommer då samma kvinna hittas död dagen efter. Här uppstår sammankopplingar till Rocky Kyrklund och spänningen ökar när fler videosekvenser kommer. Boken är väldigt kuslig att läsa och det är minst sagt behövligt att inte vara ensam i ett mörkt hus när man läser den. Spänningen kryper riktigt in på skinnet. Ett mästerverk när det kommer till thrillers.