Fågelfångarens son

Bok av Richard Hobert
Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer. En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt ... Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit ... Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans. Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.
En spännande och samtidigt omskakande berättelse som utspelar sig för länge sedan i en Fantastisk miljö; Rekommenderas!

Detta var en Fin läsupplevelse! Karaktärer som berör och öden som berör ännu mer!

Vi får träffa det gifta paret Esmar och Johanna; de har sedan tidigare två döttrar; men kravet för att behålla gården och arrendet behöver Johanna som är höggravid föda en son. Om detta inte sker så kommer gården tas ifrån dem.

Men man kan inte välja vilket kön ens barn ska födas med och paret blir till slut så desperata att de tar hjälp av sina goda vän Livia. Det är inget enkelt beslut de måste ta; men de gör slag i saken och aldrig hade de kunnat anat vad konsekvenserna skulle bli av denna handling...

En bok jag kan rekommendera!