Katherine-teorin

An Abundance of Katherines
Bok av John Green
När det kommer till förhållanden söker sig alla till en viss sort. Colin Singeltons sort heter Katherine. John Green tecknar än en gång ett omedelbart älskvärt porträtt av en ung man besatt av en teori.Colin befinner sig i ingenmanslandet mellan tonår och vuxen. Och hans hjärta har nyligen krossats. Igen. Han har dejtat, och blivit dumpad av, 19 Katherine. I kölvatten av K-19-katastrofen drar Colin, ett anagramfanatiskt före detta underbarn, ut på en road trip med sin (enda) kompis Hassan. Med 10000 dollar i fickan och ett vildsvin i hasorna, bestämmer sig Colin för att formulera en matematisk teori som ska kunna förutse hans nästa förhållande, hämnas de som dumpat honom och varna honom för framtida kärlekskatastrofer. John Green levererar en humoristisk roman - med ett fullmatat smart persongalleri - som ytterst handlar om att längs (den bokstavliga såväl som den metaforiska) resans gång återuppfinna sig själv. Och om hjärtesorg, familj och matematik.
Colin Singleton söker sig alltid till en viss sorts tjejer. Dessa tjejer heter Katherine och gör tyvärr alltid slut med Colin. Konstigt nog har detta hänt 19 gånger. Efter en sista dumpning åker Colin och en vän ut på en bilresa. Denna resa går ut på att Colin ska göra dumpningsteori. På så sätt kan han nästa gång förutse när ett förhållande kommer ta slut. Kanske blir det istället Colin som gör slut?
En av de bästa och mest välskrivna böckerna jag har läst den har otroligt bra historia och djup som bara john green kan uppnp
Jag tycker boken är sådär. Den är rolig men den är ganska seg tycker jag. Det är ett bra språk men den är ganska akademiskt och med mycket matematik i, vilket jag tyckte var lite jobbigt. Jag gillar Colins problem och att han ska göra en uträkning men för mig blir det lite mycket matte. Och som sagt är den ganska seg. Det är en läsvärd bok om man gillar matte och har det intresset mer än mig. Boken är en härlig mellanbok som handlar om kärlek och inte så mycket jobbigheter.