Den andre Will Grayson

Will Grayson, Will Grayson
Bok av John Green och David Levithan
Vad händer när två tonåringar med exakt samma namn råkar mötas en kall natt i ett totalt osannolikt hörn av Chicago? Räkna in ett avslöjat falskleg och en misslyckad nätdejt. Möt Will Grayson, 16 år. En kille som har två viktiga regler i livet: 1. Hålla käften. 2. Inte bry sig. Tyvärr har han gått och kärat ner sig i skolans coolaste och smartaste tjej. Det gör reglerna oerhört svåra att följa. Och möt Will Grayson, 16 år. En deppig gaykille som slits mellan viljan att ta livet av sig eller att döda alla andra. Den enda ljuspunkten i tillvaron är internetförälskelsen Isaac. Och framförallt, möt den excentriske Tiny Cooper, berättelsens nav. En jättestor bög som är i full färd med att sätta upp den mest fantastiska high school-musikal som någonsin skådats. Tiny hoppas att den ska förvandla världen, eller åtminstone hans high school, till en regnbågsfärgad kärleksfest. Extravagant är bara förnamnet. På en bakgata utanför en porraffär strålar först de två, sedan de tre killarnas vägar samman. Och så förändras allt. Två av USA:s stora ungdomsboksförfattare alternerar kapitlen i denna roliga, råa, sorgliga berättelse. Läsarröster på Amazon.com: "Hysteriskt rolig, knäpp, gripande, provocerande och SÅ värd tiden. Det här är en historia du inte kommer att glömma i första taget." "Jag brukar inte skriva recensioner, men den här boken var fantastisk! Jag har inte heller så mycket tid till att läsa, men den här boken kunde jag inte lägga ifrån mig. Den skildrar på pricken tankarna och känslorna under den tid i livet när allt handlade om att upptäcka vem man var."
min favoritbok när jag var yngre! älskar språket, karaktärerna och ... ja det mesta haha. längesen jag läste så kanske håller den inte lika bra idag, men älskade den väldigt mycket som ung.
En ungdomsbok från 2 perspektiv - något jag personligen gillar mycket! Det finns absolut många bra och tänkvärda citat, men saknar något i själva berättelsen. Den tar på ett bra sätt upp många ungdoms-relevanta ämnen så som HBTQ+ och psykisk ohälsa i form av depression. Trots detta vill jag ha mer fokus på de två huvudpersonerna och få lära känna dem ordentligt. Jag tycker, trots första-perspektivet, att en annan karaktär blir mer framstående än Will Grayson och Will Grayson, tyvärr. Läsvärd! Men inte som förväntat. Som ett fan av John Green är jag nöjd, men känns inte som boken lever upp till hans standard-kvalitet.