Välj ditt gift

Bok av Alice Ekström
Föga hade hon vetat att kärleken till Cedric skulle sprida sig som gift i hennes ådror. Ändå hade hon alltid vetat att han var rötan som skulle bidra till hennes död. Hon hade sett det många gånger i sina drömmar, men hade aldrig lyssnat. Althea Silverstråhle är en mäktig kvinna. Hon tvekar inte att göra allt i sin makt för att ta sig in i kungariket och ta över kronan. Hennes familj har en plan. Att få den unga konungen Ulrick Gyllenrönn att äkta Althea och göra henne till sin drottning. Det finns bara ett problem Ulricks charmerande lillebror Cedric.Till en början ser allt ut att gå enligt planen, men bakom slottets murar lurar inte bara svek och lögner utan även farlig magi. Ingen vill se ett krig bryta ut mellan de två mäktigaste familjerna, men när Althea trasslar in sig och låter känslorna ta över blir kriget oundvikligt. Vem kan hon lita på när allt kommer omkring? Och kan magin rädda henne eller leder den mot en säker död? Det räcker med ett snedsteg för att rasa ned i avgrunden. Lita inte på någon.
Välj ditt gift
Av: Alice Ekström
Utgiven hos: Everlasting Publisher Int

Tack Everlasting publisher för recex.

Althea Silverstråhle har ett mål i livet och det är att sitta på tronen och regera över Sývell.
Så hemma i Silverfall smider hon och hennes kusiner en plan. Althea ska äkta tronarvingen Ulrick Gyllenrönn.
Men vad händer när Ulricks charmerande lillebror Cedric visar sig ha känslor för vår käre Althea?

Jag fastnade snabbt för världen som Alice som fint målat upp och hur fantastiskt hon målat upp alla trädgårdar som karaktärerna vandrar i.
Jag gillade idéen med vittror, men hade dock gärna tagit lite mer bakgrundhistoria kring dessa. Jag skulle gärna viljat veta vad som gjort de så hatade i landet.

Tyvärr så hade jag svårt för huvudkaraktären och tyckte många gånger hon betedde sig barnsligt. Även Cedric hade jag svårt att fatta tycke om.
Däremot gillade jag Jack Silverstråhle och mor Gyĺlenrönn.

Det hände hela tiden något så berättelsen flöt på utan problem och hela tiden ville du bara ha mer. Veta vilka planer som gick i lås och vad blev konsekvenserna för de planer som inte gick som de skulle?
Och slutet ska vi inte prata om! Vilket oväntat slut, som fortfarande hänger med mig.

Jag rekommenderar dig som ska läsa att du ätit innan du öppnar boken, för ganska snabbt börjar munnen att vattnas av alla gudomliga matbeskrivningar som genomsyrar boken.