Serien om flocken, #1

Ensamvarg

Bok av Sara Dalengren
Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom? Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. Hon lever ensam, omgiven av Hökensås skogar, med när hon tar sig an en skadad främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt. Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom? Ensamvarg är en spännande och humoristisk romance om att hitta kärleken trots att man inte är som alla andra.
Alltså.. wow! jag föll verkligen för den här boken hårdare än vad jag trodde. Den var i perfekt längd och berättelsen var mer än perfekt. Den hade flera spännande plot twist, en fantastik kärlekshistoria och ett spännande äventyr. Dessutom är det första gången som jag läste en bok som innehöll flera perspektiv under ett kapitel som inte gjorde mig förvirrad när jag läste. Det var verkligen en bok som var svår att lägga undan. Nu har jag även insett att jag älskar paranormal romance! Kan knappt vänta tills jag kan börja läsa bok två.
En otroligt bra paranormal romance precis som den ska vara. Karaktärerna känns levande och man kan nästan inte lägga ifrån sig boken. Rekommenderar denna för alla som gillar romantik!
Passionerad kärlek, varulvar, konflikter och en spännande handling - det är en bra sammanfattning på Ensamvarg. Jag fängslades direkt av den intressanta och händelserika handlingen, och Sara Dalengren har verkligen skapat en berättelse värd att läsas.

Jag tycker att detta är den svenska versionen av Twiligt (förutom vampyrerna såklart!). Speciellt eftersom den innehåller den fantastiska passionerade kärleken och många mystiska vargar. Hela känslan kring Ensamvarg är så otroligt mysig och charmig att man aldrig vill sluta läsa.

Det enda negativa jag kan skriva är att händelserna är något förutsägbara, men det är en sån liten grej till en hel del fantastiska egenskaper så det lägger jag inte mycket värde i. Stort tips!