Flyga drake

The Kite Runner
Bok av Khaled Hosseini
Två unga män växer upp tillsammans i ett idylliskt Kabul där välstånd råder. Amir tillhör de välbärgade, medan Hassan är tjänarens son. När Afghanistan invaderas av sovjetiska trupper flyr Amirs familj som så många andra till Kalifornien och de två såta vännerna skiljs åt. Men Amir kan inte glömma sin vän Hassan.
En väldigt fin bok som berör starkt! Definitivt en vacker historia, och de som har rötter i mellanöstern kan absolut relatera till kulturen. Den är äkta, den är stark, och den är så fruktansvärt vacker. Läsvärd!!!
En bok som börjar utspela sig på 70-talet i Afghanistan och handlar om pojkarna Amir och Hassan. En bok om vänskap, om att bära med sig och leva med ett beslut från barndomen och våga för att göra rätt.
Detta är den första boken jag läst av författaren Khaled Hosseini. En så stark och berörande historia!
Det fanns ett Afghanistan som var fyllt av framtidstro och välstånd. Det var innan Sovjetunionens trupp-invasion och allt som sedan följde. Det är lätt att glömma att det varit så, men genom Amir och Hassans ögon får vi ta del av detta forna Afghanistan. Här växte de upp och blev de bästa av vänner, trots att den ena var herrefolk och den andra tjänstefolk. Vi får också följa vad som hände landet och dess befolkning efter invasionen på ett gripande och personligt sätt. Samtidigt är det här en berättelse om sann vänskap och om människor som ställer upp för varandra. Men det är också en historia om att ångra att man inte fanns där, när man som bäst behövde.