Bara man é fantastisk : Eddie Meduza

Bok av Börge Hellström och Theodor Lundgren m.fl.
En man står på en scen någonstans i Sverige och vrålar kuken står! allt vad han har. I innerfickan har han en bibel. Framför honom står ett hav av skrikande fans. Mannen är Eddie Meduza och ibland brukar han säga att han egentligen är född på en annan planet. En mycket vacker planet. Bara man é fantastisk är en bok om en legend, om en älskad artist som slog publikrekord i folkparkerna och som fortfarande har hängivna fans i massor. Eddie Meduza var också avskydd, bannlyst på radion och hånad för sin musik. Hans riktiga namn var Errol Norstedt, och Eddie Meduza var bara en av hans olika sidor. Det fanns många fler. Vem han egentligen var, personen bakom, det kanske vi aldrig får veta fullt ut. Errol Norstedt var en man med starka kontraster. Han var ett original som alltid gick sin egen väg. En multitalang med en oerhörd produktionstakt, som fullkomligt sprutade ur sig kassetter och sketcher. Men inom honom fanns också ett mörker, med en oerhört svår barndom och en lång kamp mot alkoholen. Errol Norstedt skrev dansbandslåtar om kärlek och snuskiga rocklåtar som fick folk att sätta kaffet i halsen. Myterna är många. Detta är berättelsen om en rebell, om en del av den svenska musikhistorien.
Boken handlar om Errol Leonard Norstedt som alla kände som raggarkungen Eddie Meduza. Boken handlar om hans trasiga uppväxt, hans kärlek till musik och om spriten. Egentligen ville han bara vara Errol men missförstådd av kritikerna så just den genren han ville syssla med slog aldrig. En oerhört intressant bok om Eddie Meduza. Det är lite smärtsamt att lyssna på boken om alla gamla raggarlåtar jag växte upp med. Pappa var ett stort fan av Eddie Meduza så ni förstår att det spelades mycket av den musiken när jag var barn. Just nu vill jag ringa till himlen och berätta för pappa om min läsupplevelse och hur jag uppfattade boken... men det går ju inte.
Rekommenderas för den som är intresserad av raggarkultur
Som uppvuxen i Dalarna och inom "raggarkulturen" så har man självklart hört dom där knasiga, fula och ibland smått bisarra låtarna..
Boken visar upp en annan sida av "raggarkungen" uppväxten, alkoholen, livet.. och när jag idag hör hans låtar så har dom fått en helt ny innebörd, visst är dom obscena men man inser nu att det FAKTISKT finns en tanke och djup bakom dom.
Rekommenderas för den som är intresserad av raggarkultur
En otroligt fin bok som med fingertoppskänsla har lyckats fånga och förmedla det väsentliga i en person med en sådan komplicerad bakgrund.
Alba På en scen någonstans i Sverige står en man och vrålar Kuken står! allt vad han orkar. I innerfickan har han en bibel. Framför honom står ett hav av skrikande fans. Mannen är Eddie Meduza.
Hans riktiga namn var Errol Norstedt och han var en man med många sidor och starka kontraster.

Han var ett original som alltid gick sin egen väg. En multitalang med en oerhörd produktionstakt, som fullkomligt sprutade ur sig kassetter och sketcher. Men inom honom fanns också ett mörker som bottnade i en oerhört svår barndom och en livslång kamp mot alkoholen. Vem han egentligen var får vi kanske aldrig veta fullt ut. Men i den här första officiella biografin någonsin kommer vi honom mycket nära.

Myterna är många. Detta är berättelsen om en rebell, och om en del av den svenska musikhistorien.
Underbar bok om man gillar/gillade Eddie Meduza!!