Damernas detektivbyrå, #1

Damernas detektivbyrå

The No. 1 Ladies' Detective Agency
Bok av Alexander McCall Smith
I kriminalromanen är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv Moa Ramotswe huvudkaraktären. I boken får läsaren ta del av den kvinnliga detektivens okonventionella metoder för att lösa brott, men där hennes klokhet och listighet hjälper detektivbyrån att lösa problemen med försvunna barn, falska fäder och stulna bilar. Moa Ramotswe lever i ett Botswana och ett Afrika som många i världen inte har sett, där innovation möter tradition.
Mysig bok om Mma Ramotswe, Botswanas första kvinnliga privatdetektiv som löser stora och små brott. Snabba kapitel vilket är lite skönt. Ska börja med nästa bok i serien nu!
En charmig historia om Botswanas första och främsta privatdetektiv. Boken har ett enkelt språk som passar väl ihop med huvudpersonens pragmatiska förhållningssätt till livets stora och små frågor.
Detta är första boken i serien, jag har läst de 5 första böckerna, och tycker att de senare böckerna har lite väl mycket upprepning av bakgrundsstory. Det blir lite tjatigt om man läser dem efter varandra.
Helt underbar bok och man blir helt förälskad av Afrika när man läser denna och att det är en kvinnlig detektiv. Hon har humor och kärlek. Man drivs av att få veta vad som händer och bara sugs in i miljön. Kommer att se fram emot de andra delarna i serien.
Gullig bok! Den handlar om en kvinna som startar en detektivbyrå i Botswana. Man får följa hennes arbete med att lösa otrohetsaffärer och brott. Enligt mig bättre än del två i serien.