Malamander

Thomas Taylor 

Första boken i underbart läskig och fantasifull trilogi av illustratören till Harry Potter

Det är vinter i staden Eerie-on-Sea, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem.

Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse verkar vara sann.

Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer.

 

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art and Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter och de vises sten. Han har sedan dess skrivit och illustrerat flera prisbelönta barnböcker.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fyllt av myter och legender och med en gotisk tvist.« The Bookseller, månadens barnbok

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« M.G. Leonard, författare till Beetle Boy

Mindre

Första boken i underbart läskig och fantasifull trilogi av illustratören till Harry Potter Det är vinter i staden Eerie-on-Sea, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot... Mer

7 utgåvor
Välj utgåva
MalamanderSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178930418
MalamanderEngelska - Pocket
ISBN: 9781406393026
Malamander [engelsk text]Pocket
ISBN: 9781536207187
MalamanderEngelska - Pocket
ISBN: 9781406386288
MalamanderSvenska - E-bok
ISBN: 9789178930425
MalamanderEngelska - Inbunden
ISBN: 9781536207224
MalamanderEngelska - Pocket
ISBN: 9781536215151
12-årige Herbert Lemon är ansvarig för Hotell Pärlbåtens hittegods. Är det någon som kan det där med borttappade saker, så är det Herbert. Men så en vinterdag dyker en oväntad besökare up: Violet Parma. Violet är en orädd flicka i samma ålder som Herbert. När hon var liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet. Nu är hon övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne hitta dem. Men under sökandet av Violets föräldrar stöter de på stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg sägs kan uppfylla människors drömmar. En legend som verkar vara sann. Samtidigt börjar en märklig man med en krokhand förfölja dem.

Jag blev helt förtrollad av den här boken. Mysterium, äventyr, myter och legender blandas med humor och skapar en helt underbar berättelse. Karaktärerna är originella, allt ifrån fru Fossil som samlar på havsglas, till hotellägaren som på något vis verkar helt fruktansvärd. Malamander är en berättelse som jag definitivt kommer ha med mig i tankarna en längre tid.