Magin vaknar

Bok av Gabriella P. Kjeilen
Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar. Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas. Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold. Magin vaknar är en fristående urban fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin. Välkommen in i en värld fylld av spänning och slumrande magi. "Magin vaknar är en spännande bok som drar in dig från allra första sidan och släpper inte taget." - Camilla, Millahs_bookpage "Huvudpersonen är en riktig badass-tjej." - Annah Nozlin, författare
Jag har precis läst ut min första bok av Gabriella. Den var rå & lite för mycket våld men samtidigt väldigt bra. Boken var spännande och det är inte sista boken jag läser av Gabriella.
Av: Gabriella P. Kjeilen
Utgiven hos: Seraf förlag

Boken utspelas till största del i Sverige år 2096. Rena Människors parti styr Sverige och häxan Natalja har varit på flykt från häxjägare hela livet. Hennes familj har fallit offer för häxjägare och hämnden gror i Natalja. Så när en främling erbjuder en chans att utkräva hämnd greppar hon den möjligheten.

Snart ger hon sig ut på sitt största hämnduppdrag och ger sig i kast med kanske mer än vad hon klarar...

Jag fann den här boken lite mörkare än Kjeilens andra verk. Jag saknade lite mer 'backstory' och då speciellt hur Rena Människors parti kom att styra Sverige. Vad var det som gjorde att mänskligheten fick reda på de magiska varelser som bosatt sig på jorden?

Det jag gillade är att huvudkaraktären är en målmedveten badass som inte tillåter sig att bli trampad på. Jag gillar även att tekniken är utvecklad och jag hoppas att man snart kan köpa en sån där underbar liten klocka. Jag vill ha den typ igår!!
Det var roligt med flashbacks, där man lär känna och börjar förstå Natalja bättre.

Språket var lätt att hänga med i och man lyckades alltid läsa mer än planerat. Det hände saker jämt, på ett bra sätt.

Gillar du action, badass kvinnor, teknikgenier och en välskriven historia som flyter på? Då är denna bok något för dig!

Magin vaknar får 4/5