Mellody Looh – Flykten (Mellody Looh-trilogin, #2)

Gabriella P. Kjeilen

Boken handlar om en kvinna som är på flykt från sin pappa. Detta efter att hon har svikit honom. Dock har sveket gjort att hon börjat reflektera över vad som är rätt och fel och över vem som ska ha rätten att kontrollera hennes kropp. Hon söker skydd i ett land som har underliga invånare och här tvingas hon lägga sina problem åt sidan för att rädda en annan person.

4 utgåvor
Välj utgåva
Mellody Looh - FlyktenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188487032
FlyktenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188487018
Mellody Looh. FlyktenSvenska - Pocket
ISBN: 9789176111161
FlyktenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188487445
Mellody Looh - Flykten
av Gabriella P. Kjeilen
Utgiven av Seraf förlag
Del 2 i trilogin om Mellody Looh

Flykten tar vid där första boken, Mellody Looh - Födelsemärket, slutar. Istället för att ta konsekvenserna efter sitt svek, flyr Mellody till Nordlandet.
Väl där känner Mellody hur ljus och mörker slåss om kontroll över hennes kropp och det känns som att hon ska slitas itu.
Mellody får även reda på att hennes bror är fånge hos det mörka rådet på grund av henne.
Det är dags att lägga sina egna problem åt sidan och återvända till Sydlandet, storasyster Rose, sexiga Triton och en våghalsig plan att frita storebror Leo.

Det jag älskar med boken är att huvudpersonen inte är allt igenom god och att inte ens gudarna är oövervinnliga! Det är även roligt att man får följa flera personers olika perspektiv på äventyret.
Den här boken (och hela serien) skulle jag rekommendera varmt till alla som söker boktips inom fantasygenren. Den gick inte att lägga ifrån sig! Språket är lätt att läsa och förstå. Ifall man blir förvirrad över alla olika karaktärer/raser så finns ett smidigt register längst bak i boken.

Så utan att tveka och med ett brett flin i ansiktet ger jag den här boken 5/5!