Mellody Looh – Flykten

Mellody Looh-trilogin, #2
Bok av Gabriella P. Kjeilen
Boken handlar om en kvinna som är på flykt från sin pappa. Detta efter att hon har svikit honom. Dock har sveket gjort att hon börjat reflektera över vad som är rätt och fel och över vem som ska ha rätten att kontrollera hennes kropp. Hon söker skydd i ett land som har underliga invånare och här tvingas hon lägga sina problem åt sidan för att rädda en annan person.
4 utgåvor
Välj utgåva
Mellody Looh - FlyktenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188487032
FlyktenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188487018
FlyktenSvenska - Pocket
ISBN: 9789176111161
FlyktenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188487445
Är du trött att alltid att läsa storys från det goda perspektivet? Då är den här serien perfekt till dig. Inte för du läser från det onda men att Mellody är en karaktär som är båda. Hon har en god och en ond sida, bokstavligen. Men i en värld där du måste välja sida med att vara ljus och mörk så ställer detta till problem. Samtidigt tar Gabriella P. Kjeilen upp frågan vad som gör en god? Kan en god person göra hemska saker men ändå räknas som god? Är man ond är man då ond rakt igenom? Kan en ond person göra goda gärningar?

Den här boken börjar där första boken slutar och du slängs in i denna magiska värld. Den är minst lika bra som första boken, men det som drar ner på betyg är att min favoritkaraktär Triton är så otroligt emo i den här boken och har inte lika stor plats. Mellody är osäker på deras relation, vilket jag förstår, och Triton svarar på hennes frågar med vad han förväntas svara men vad jag tror inte är vad han egentligen känner. De få gånger han är med är han i mörkret och surar och jag saknar den kaxiga vampyren som jag blev förälskad i.

Boken är spännande från början till slutet. Den får din puls att slå i adrenalin och den får dig att gråta. Den ger dig så mycket känslor att ena stunden vill du krama boken medan senare vill du slänga den i väggen och skrika på den. När du läser den här boken kan du inte sluta läsa, det går bara inte.

Jag ser så fram emot att läsa sista delen, jag har verkligen ingen aning hur det kommer att gå men min vän Elin har berättat att hon tycker det är ett otroligt bra slut vilket gör att jag är ännu mer taggad. Jag kan säga att det kommer inte gå många dagar innan den kommer att plockats upp.
Mellody Looh - Flykten
av Gabriella P. Kjeilen
Utgiven av Seraf förlag
Del 2 i trilogin om Mellody Looh

Flykten tar vid där första boken, Mellody Looh - Födelsemärket, slutar. Istället för att ta konsekvenserna efter sitt svek, flyr Mellody till Nordlandet.
Väl där känner Mellody hur ljus och mörker slåss om kontroll över hennes kropp och det känns som att hon ska slitas itu.
Mellody får även reda på att hennes bror är fånge hos det mörka rådet på grund av henne.
Det är dags att lägga sina egna problem åt sidan och återvända till Sydlandet, storasyster Rose, sexiga Triton och en våghalsig plan att frita storebror Leo.

Det jag älskar med boken är att huvudpersonen inte är allt igenom god och att inte ens gudarna är oövervinnliga! Det är även roligt att man får följa flera personers olika perspektiv på äventyret.
Den här boken (och hela serien) skulle jag rekommendera varmt till alla som söker boktips inom fantasygenren. Den gick inte att lägga ifrån sig! Språket är lätt att läsa och förstå. Ifall man blir förvirrad över alla olika karaktärer/raser så finns ett smidigt register längst bak i boken.

Så utan att tveka och med ett brett flin i ansiktet ger jag den här boken 5/5!