Skrivboken

Bok av Kristina Ohlsson
Deckar- och skräckförfattaren ger i den här boken sina bästa råd för hur man själv skriver en roman. Hon berättar också sin egen historia, från hur hon gick från ett tråkigt jobb som analytiker hos Rikspolisstyrelsen till att bli en storsäljande författare. I bokens andra del skriver hon om hur man bygger upp en spännande story.
Skickligt konstruerad skrivarbok som utan lull och gull skalar ner det til vad det handlar om. Kristina bjuder på mängder med konkreta råd & visdomar men framförallt är hon väldigt rolig när hon gör det.
Allt som Kristina Ohlsson skriver blir ju magiskt! Jag har redan läst alla hennes hittills utgivna romaner för vuxna men efter att ha läst Skrivboken vill jag läsa dem igen! Hon skriver så inspirerande och roligt om ett ändå rätt torrt ämne; att skriva, redigera och bli utgiven. Men det blir rafflande och kul! Och ger mersmak på både att läsa och skriva mer än man redan gör.
Den absolut bästa boken om att skriva jag läst. Tydliga råd och tips samt svar på många av de frågor aspirerande författare säkert har. Samtidigt lättläst och underhållande skrivet.
Den här boken består av två delar. I den första berättar Kristina Ohlsson hur hon blev författare och i den andra ger hon råd till de som vill skriva en roman. Att läsa hur andra blev författare är alltid lika intressant och den här storyn är inget undantag. Kristinas skrivråd är dessutom tydliga, enkla och riktigt bra. Har man läst ett antal böcker på samma tema växer en fascinerande bild fram: författare gör på olika sätt och ger därefter olika slags råd. Men de flesta är öppna för att deras sätt är just deras.