Kärlek börjar med mord

Bok av Maja Willander
Kärlek börjar med Mord är en pulshöjande deckare av Maja Willander. Här blandas vacker omgivning med en rad hemligheter. Vera, som själv bär på en hel del hemligheter, lever som pensionär ett lugnt och fridfullt liv i byn Tjugesta. Men stillsamheten byts plötsligt ut mot intriger då en man hittas mördad och Vera dras in i fallet.
”Kärlek börjar med mord” av Maja Willander var en riktig fullträff för mig som älskar mysdeckare. Man kan säga att boken är en blandning av Morden i Midsomer och Miss Marple.

Boken utspelar sig i den lilla idylliska byn Tjugesta. När ett äldre par är ute på svamppromenad hittar de en död man mitt i skogen. Allt pekar på att det är någon som bor i byn som är mördaren, alla verkar dölja något och blir mer eller mindre misstänkta för brottet.

Gillar du mysiga pusseldeckare kan jag varmt rekommendera denna bok.
Charmig pusseldeckare med en ny, betydligt piffigare MissMarple'esque stjärna i form av Vera, en tjuvrökande dam med klurig hjärna och pärlörhängen.
Boken är inte för invecklad, utan rätt lagom, och mycket trevlig att lyssna på (bra uppläsare med en oerhört behaglig röst!)
Maja Willander är helt ny för mig och jag har redan laddat ner 2 böcker till, som jag ser fram emot att lyssna på. :)
Den var en mysdeckare som slutade väldigt oväntat. Jag lyckades inte alls gissa vem mördaren var. Jag hade några alternativ, men inget var rätt.