Sagan om is och eld, #1

Kampen om järntronen

A Game of Thrones
Bok av George R.R. Martin
Ur George R.R. Martin förord till A Game of Thrones volym 1. Välkommen till den första samlingsvolymen av A Game of Thrones, serie romanen baserad på min fantasybok med samma namn. Låt mig klargöra en sak: Detta är inget komplement till TV-serien. Det du nu ska få läsa är en helt egen bearbetning av mina romaner. Kreatörerna bakom de olika versionerna av min saga - Daniel Abraham och Tommy Pattersonvad gäller serietidningen - utgick från samma källmaterial och stötte på delvis samma utmaningar, men de var samtidigt tvungna att hantera problem som är unika för deras respektive medium. I vissa fall hittade de kanske samma lösning, i andra fick de gå helt olika vägar. Men om du gillar TV-serien och undrar varför historierna skiljer sig lite åt, och varför karaktärerna inte liknar skådespelarna du sett på din platt-TV ... så vet du nu. För egen del älskar jag TV-serien, och jag älskar serieromanen också. Detta är min värld, det är mina människor, och det är fortfarande min historia, som nu berättas på ett annat sätt i ett annat medium, där en helt ny publik kan njuta av den. Om du uppskattade böckerna eller TV-serien, hoppas vi att du skall gilla denna version också. Och om du inte tidigare har stiftat bekantskap medA Song of Ice and Fire, hoppas jag att du skall uppskatta att besöka Westeros och Winterfell, att möta Tyrion och Jon Snow och Arya och Ned och Cersei och Sansa och Bran och resten av mina tusentals roll figurer. (Men bli inte för fäst vid dem.) - - - George R.R. Martin är författare och har tagit världen med storm med sitt fantasyepos A Song of Ice and Fire, där A Game of Thrones är första delen. Nu har alltså succéromanen som blev en ännu större TV-serie dessutom blivit en serietidning. I A Game of Thrones volym 3 - Kampen om Järntronen samlar Apart Förlag 6 delar av serietidningen på 192 vackert tecknade och färglagda sidor.
Tycker denna serie är väldigt bra och har vrrkligen fastnat för den! Det var lite svårt att komma in i den från början då det är många namn och komplicerade "samhällen" man måste hålla reda på.
En klassiker som var en ren fröjd att läsa när det begav sig. Teveserien är också bra, men det är något särskilt att läsa.
En underbar bokserie. Det är väldigt enkelt att fastna i boken och bara vilja fortsätta läsa. Ibland kan det bli lite krångligt med namn mm. Så det gäller att hålla koll. Detta har varit min favoritbok länge nu.