22/11 1963

11/22/63
Bok av Stephen King
En hemlig tunnel gör det möjligt att kliva tillbaka i tiden, närmare bestämt till 1950-talet. Den frånskilde läraren Jake bestämmer sig för att använda möjligheten till att försöka stoppa Kennedymordet och på så sätt ändra historiens gång. I väntan på rätt datum, 22/11 1963, hinner mycket hända och vad händer om han verkligen lyckas?
Skräckmästaren Stephen King kan ibland vara mer fascinerande än skrämmande. I det här mastodontverket om en man som reser bak i tiden för att försöka stoppa Kennedymordet skildrar han inte bara vår egen samtid, utan beskriver såväl 50- som 60-tal och en möjlig nutid på ett trovärdigt och levande sätt. Men framför allt ställer han frågor som: – Vad händer om vi kan gå tillbaka och ändra det som skett? Kan vi vara säkra på att det vi tror vi vet är sant? Kan vi veta att något blir bättre om vi stoppar något som varit ont?
Det här är en av Kings allra bästa böcker. Boken fascinerar och väcker många tankar om att rucka på tidens sammanhang, hur det skulle vara att leva flera liv parallellt och om det skulle gå att förändra världen till det bättre genom att förändra dåtiden.