Mörka platser

Dark Places
Bok av Gillian Flynn
En ensamstående mamma är fyrbarnsmor och har svårt att klara brödfödan. Det hela blir inte bättre av att hennes tillvaro slås i spillror när hennes son Ben blir utpekad som satanist. Under en natt blir dessutom modern och hennes båda döttrar mördade och lillasystern Libby tros vara mördare. Libbys liv vänder rakt ner i helvetet där hon måste möta de värsta av demoner.
Tragiskt deppigt men oerhört spännande bok. Svår att lägga ifrån sig och vänder sig främst till vuxen publik av båda könen. Överraskande stundtals när man tror att något annat ska hända. Detta är boken du ska läsa när du är ensam en regnig dag eller när du brutit foten.
Boken handlar om Libby Day, som sju år gammal förlorar hela sin familj i ett till synes satanistiskt mord. Trots att Libby bara var ett litet barn och inte såg något av det som hände, tvingas hon ändå vittna. Det gör att hennes bror Ben döms för mord.

Libbys liv är långt ifrån perfekt. Hon har svårt med relationer och klarar inte av att ta tag i saker, som till exempel ett arbete. Hon lever på en liten summa pengar från en fond som upprättades åt henne efter morden. Nu är pengarna snart slut och när gruppen "The Kill Club"tar kontakt och vill träffa henne gör hon det för pengarnas skull. Hon möter en mängd människor som är övertygade om att Ben är oskyldig till brottet.

Libby går med på, för pengarnas skull, att ta kontakt med Ben och övriga inblandade vid tiden för morden. Snart börjar också Libby tvivla på broderns skuld och ett sökande efter sanningen tar sin början. Under tiden får läsaren veta vad som faktiskt hände, lite i taget, genom att vi får följa modern Pattys sista dag i livet, samt brodern Bens sista dag som fri. Allt sammanfogas i en skrämmande och nog så spännande final.

Mörka Platser är en oförutsägbar, obehaglig och skrämmande historia som utspelar sig i en miljö med stor fattigdom. En av de bästa böcker jag läst.