Inception

Film från 2010 regisserad av Christopher Nolan
Denna science fiction och actionfilm av Christopher Nolan handlar om att tränga in i folks drömmar. Med en mycket avancerad militär teknik lyckas en grupp människor tränga in i utvalda människors undermedvetna för att plantera idéer. Denna gång har de fått ett uppdrag av en japansk affärsman som vill bryta upp ett energiavtal.
Spännande film som ger en rysningar. Nolan har gjort ett utomstående arbete för att få till filmens komplexitet. Fantastiska skådespelare och unik story!
Ett slående mästerverk. Nolan tar oss på en resa i thrillerns tecken styrt av undermedvetandets och drömmarnas värld. En återkommande fråga som ställer publiken på sin spets är huruvida verkligheten är verklig.
Bra film med intressant koncept och bra skådespelare! Filmen kräver dock att man är uppmärksam, så funkar inte för slötittande om man ser den för första gången!
Denna action och science fiction-film tillhör en av mina favoriter. Christopher Nolan står bakom både regi och manus i denna skruvande historia. Filmen handlar om hur några personer, de så kallade "extractors", har möjlighet att ta sig in i andra personers drömmar. Genom att infiltrera det undermedvetna kan de påverka händelseförloppet. Det finns flera nivåer av drömmar och ju djupare in i drömmen desto mer komplicerat blir det.

Denna film handlar om hur de använder sig av denna militära och experimentella teknik för att infiltrera det undermedvetna hos affärsmannen Saito. Gruppen jobbar för att planera en idé i drömmarens undermedvetna, men samtliga involverades existens står på spel.

Detta är en otroligt spännande och välgjord film! Det är ingen film som man slötittar utan det gäller att man hänger med vad som händer för att man ska få full utdelning av den. Riktigt bra skådespelarinsatser av bland annat Leonardo DiCaprio och Joseph Gordon-Levitt.