Små katastrofer

Little Disasters
Bok av Sarah Vaughan
Liz och Jess har varit vänner i över tio år, ända sedan de båda väntade sitt första barn och fann varandra i en mammagrupp. En sen kväll dyker Jess upp på sjukhuset där Liz arbetar som akutläkare. Jess tio månader gamla dotter har skadat huvudet, och hennes historia går inte ihop. Hur väl känner de egentligen varandra? En skarp och gripande roman om moderskap, vänskap, lojalitet och skuld.
Liz och Jess är vänner sedan 10 år när de båda väntade sitt första barn. Jess kommer till sjukhuset med sin dotter som är 10 månader gammal. Betsey som barnet heter har skadat huvudet. Liz är barnläkare och ska undersöka Betsey. Moderskapets olika sidor, lojalitet, skuld och vänskap är delar i denna spänningsroman.
I boken får vi följa Liz och som varit vänner länge. Liz jobbar som barnläkare och Jess fick nyligen sitt tredje barn. När Jess en fredagkväll kommer in till sjukhuset med sitt yngsta barn och Liz upptäcker en svullnad i huvudet läggs barnet genast in. Detta leder till en kamp för deras vänskap, en kamp för att Jess ska få tillbaka sitt barn och ett försök att dölja sanningen som kommer allt närmre. Både Liz och Jess kämpar med dåligt samvete och ju mer Liz kämpar desto längre bort försvinner Jess.

En fantastiskt bra bok som handlar om vänskap, kärlek och hur långt vi är beredda att gå för de vi älskar. Boken är välskriven och omöjlig att lägga ifrån sig när en väl har börjat läsa. Jess desperation blir påtaglig och det är oundvikligt att känna Liz skuldkänslor.