Familjen Lambs hemlighet

The Family Upstairs
Bok av Lisa Jewell
För tjugofem år sedan kallades polisen till ett hus på Cheyne Walk. Väl där hittade de tre döda kroppar och en jollrande bebis i en vagga i ett av sovrummet. De andra barnen var försvunna. I nutid får tjugofemåriga Libby Jones reda på att hon är arvtagerska till ett övergivet hus i fashionabla Chelsea i London. Huset är värt otaliga miljoner och Libbys liv förändras från en dag till en annan. Men arvet är allt annat än okomplicerat. Det gamla huset bär på mörka hemligheter och det som en gång skedde där sitter kvar i väggarna. Och samtidigt bevakas Libby från flera olika håll. Spänningsmästaren Lisa Jewell är tillbaka med en underhållande thriller om splittrade familjer och dödliga hemligheter. Hennes böcker har sålt i 200 000 exemplar i Sverige och Familjen Lambs hemlighet kommer inte göra fansen besvikna.
Även om denna var lite svår att hänga med i början pga alla karaktärer så låg jag ändå vaken sent inatt för den spännande upplösningen . Libby får ärva ett hus när hon fyller 25 år i det fashionabla Chelsea i London. Ett hus med många mörka hemligheter. Ett hus där Libby hittades som bebis , alla de andra barnen var försvunna o det hittas 3 vuxna döda kroppar. Libby försöker ta reda på sin familj o försöker smälta att hon nu är ägare till ett hus som är värt flera miljoner. Men vad Libby inte vet är att hon bevakas .......
Libby Jones fyller 25 år och får ärva ett övergivet hus i Chelsea.
Varför är huset övergivet och vad hände egentligen där för 25 år sedan då Libby hittades alldeles ensam?

Den här är en riktigt bra thriller med intriger, kärlek och familjehemligheter.
Ännu en spännande & obehaglig familjethriller från Lisa Jewell. Hon har en förmåga att att skapa intriger där det mörkaste i den mänskliga naturen håller en fullständigt fängslad till sista kapitlet! Myyycket bra bok!
En psykologisk spänningsroman, men inte en av Lisa Jewells bästa. Blir helt enkelt inte lika engagerad, trots att de "vanliga" ingredienserna finns med: dolda hemligheter i en familj, varför beter sig folk som de gör, ett par stycken är oerhört manipulativa och i slutet vänds historien ett par gånger.
En oskadd 10-månaders baby hittas i ett hus där de vuxna tagit livet av sig, sen nystas historien upp både i dåtid och nutid. Vi får följa tre personer som berättar deras version... och till slut vet vi som läsare hur det hänger ihop. Jag ger boken 3+ eller 4-...
Denna bok var inte helt lätt att läsa eller sammanfatta! Har svårt att bestämma mig för riktigt vad jag tyckte och kan inte riktigt sätta fingret på vad som skaver.. Har läst många böcker av Lisa Jewell och tycker bra om både hennes historier och sätt att skriva.

Boken är spännande och intressant. Skriven ur tre olika personers livssituationer vilket ger flera dimensioner till berättelsen. Hon blandar nutid med dåtid vilket driver läsningen framåt på ett fint och spännande sätt! Klart läsvärd ändå och skulle gärna läsa en uppföljare som tar vid där nuvarande historia slutar!
Inte så fasligt spännande egentligen, men man vill ändå läsa vidare för att få reda på hur allt ligger till. Bra läsning för stunden.