Träning för nyblivna mammor

Bok av Olga Rönnberg
Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg är en träningsbok för kvinnor som vill komma i form efter graviditet och förlossning. Den innehåller mycket information om vad som händer med kroppen vid en graviditet. Boken utgörs av ett träningsprogram i fyra delar som skonsamt bygger upp den fysiska och mentala styrkan.
En bok som beskriver träning som är möjlig direkt efter förlossningen. Ingår bilder och olika program beroende på antal månader efter förlossningen (eller hur mycket man tränat innan). Boken är bra men jag saknar en tydligare röd tråd mellan bilderna och respektive övning. Det är lite huller om buller.
Förslagsvis att boken i början körs samtidigt som man lägger till lite fler andningsövningar för att säkerställa den inre stabiliteten. Tycker att det är för få grundläggande andnings - övningar i boken. Viktigt att inte hoppa över detta steg för att undvika skador.
Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg är en bok som är full av smarta träningstips för kvinnor som nyligen fött barn. Boken utgörs av ett träningsprogram som på ett skonsamt sätt hjälper mammakroppen att komma i form igen. Olga Rönnberg är certifierad personlig tränare och känd från TV-programmet Biggest loser där hon var coach. Hon är expert på träning, framför allt för kvinnor. Hon har själv fött fem barn så hon vet vad hon pratar om. Denna bok ger information om hur kroppen bäst återhämtar sig efter en lång graviditet och förlossning.

Träningsprogrammet består av fyra delar. Den första är återhämtningsperioden, den andra är uppbyggnaden av muskulaturen, den tredje är utökad träning och den sista delen handlar om hållbar och regelbunden träningen. Övningarna är enkla och samtliga kan utföras i hemmet. Detta är för många nyblivna mammor ett måste eftersom det inte är så lätt att ta sig iväg till ett gym med ett spädbarn hemma.

Jag tycker att denna bok är riktigt bra med mycket viktig information. Det finns så mycket felaktig information på nätet om träning vid graviditet och efter förlossning. Denna bok slår hål på seglivade myter och ger peppande tips.