Förlorat ansikte

Bok av Anna Karolina
Den unga flyktingen Tara får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset. Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen. Förlorat ansikte är den tredje boken i Anna Karolinas hyllade kriminalserie om Amanda Paller vid Västerortspolisen i Stockholm.
Förlorat ansikte är den tredje boken om Amanda Paller

I den här boken blir brottsutredaren Amanda och hennes vän, aspiranten Samir satta på att övervaka en kvinna som kommit till sjukhuset med svåra frätskador efter att ha fått syra i ansiktet. Historien utvecklas på ett udda sätt då Amanda gör allt för att rentvå Adnan, hennes pojkvän och pappa till hennes tvillingar, från ett mord.

Med i handlingen är också den före detta kommissarien Magnus som avtjänat sitt fängelsestraff. Han har stora svårigheter att komma tillbaka i samhället efter fängelsestraffet men får arbete av Felipe Andersson som driver ett bageri. På bageriet har också kvinnan på sjukhuset arbetat. Först tycks det som om Magnus ska packa och leverera bröd men snart får läsaren veta att Felipe har andra planer för honom.

Amandas, Samirs och Magnus tillvaro vävs samman på ett oväntat sätt då fallet om vem som utsatt kvinnan på sjukhuset för den ondskefulla handlingen ska lösas.

Spännande och lättläst bok med bra flyt i texten. Det enda jag hakar upp mig något på är övergången då kvinnan försvinner från sjukhuset.
Rekommenderas för den som tycker om nordiska kriminalromaner