Julen i Cornwall

A Cornish Christmas Carol
Bok av Liz Fenwick
Hjärtevärmande jul i Cornwall. Julglädje? Inte om den hårdföra tv-producenten Abigail Scorrier har något att säga till om. Hon älskade julen i sin barndoms Cornwall: de färgglada julstrumporna vid öppna spisen, och förväntan på vad som skulle finnas i just hennes strumpa nästa morgon. Men sedan livet vändes uppochner i en tragisk olycka har Abigail gömt undan minnena och gjort sitt bästa för att fly från sitt förflutna, sin familj och framför allt julhelgen. Men på julafton får Abigail tre besök som hon inte kan vifta bort. Det besökarna visar henne av dåtiden, nuet och framtiden kan kanske förändra hennes liv för alltid och smälta ishjärtat i hennes bröst. Julen i Cornwall är en varm och tänkvärd berättelse inspirerad av Charles Dickens En julsaga. En högtidspärla att avnjuta med rykande glögg och vackra julsånger. Avsnitt 1.
Här snackar vi fröken pessimist ala grinchen och ännu värre blir det då hon ska behöva åka hem till sin barndoms stad. Är som en modern variation av "A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost-Story of Christmas".
Ett sorjligt familjedrama, en människas livspoträtt. Hon får en natt en resa igenom sitt förfluttna. Hon får återigen uppleva både de lyckligaste men också de sorjligaste stunderna. Upp och nedgångar. Rätt många nedgångar som resulterat i hennes bitterhet.
Så välbeskrivet i boken, jag kan nästan känna doften av det som beskrivs och känna vad de känner. Den fick mina ögon att tårar lite och mitt hjärta att snöras ihop.
En bok med mycket känsla i.
En mysig bok i stil med Dickens En julsaga. Abby är arbetsnarkoman och bryr sig bara om sig själv. Tills hon får av tre spöken från förr, nutid och framtid.